pregateste pagina pentru tiparire

 
 OMUL 

Despre credință
pr. Eugen Popa

achizitionare: 22.01.2003; sursa: Casa de Editură Viața Creștină

capitolul urmatorCuprins INTRODUCERE

Isus: "Mă căutați pentru că ați mâncat din pâini și v-ați săturat... Eu sunt pâinea vieții, și cel ce crede în mine nu va înseta niciodată. Voi m-ați văzut și nu credeți, dar tot cel ce vede pe Fiul și crede în El are viața veșnică și eu îl voi învia în ziua cea de apoi".

Omul: "Greu este acest cuvânt, cine poate să-l asculte?"

Isus: "Nimeni nu poate veni la Mine de nu-i va fi dat de la Tatăl"; iar celor doisprezece: "Au doară vreți să vă duceți și voi?"

Simon Petru: "Doamne, la cine vom merge? Tu ai cuvintele vieții de veci. Și noi am crezut și am cunoscut că Tu ești Cristos, Fiul lui Dumnezeu".

Eutimiu: "Isus a zis: M-ați văzut și ați cunoscut cine sunt, din mărturia lui Ioan, din semnele pe care le-am făcut, din mărturia Scripturii. Cu toate acestea, voi care faceți rele, nu vreți să credeți".

Sfântul Augustin: "Crede și vei veni, iubește și vei fi atras. Să nu crezi că această atragere este violentă, ci plăcută și suavă; însăși suavitatea te atrage. Oare oaia flămândă nu este atrasă când vede iarba? Așa și tu vino la Cristos fără să cauți căi lungi. La acela care este pretutindeni se ajunge prin iubire, nu înotând".

Sfântul Ciril: "Când Dumnezeu lucrează nu întreba cum, ci vezi în lucrare puterea și știința Sa".

Sfântul Ioan Gură de Aur: "Nici n-a flatat pe apostoli, nici nu i-a respins, ci i-a întrebat, ca să nu li se pară că-i constrânge să rămână".

Sfântul Ciril: "Petru, ca unul mai mare, mai tare în credință, mai plin de iubire față de Isus, cu temperament mai aprins, răspunde în numele celorlalți apostoli, crezând că aceasta este părerea tuturor; ceea ce credea el despre Isus, socotea că și ceilalți credeau la fel".

Sfântul Augustin: "Dacă ne alungi de la tine, arată-ne altul la fel ca tine; dacă te părăsim, la cine vom merge?"

Sfântul Ciril: "Din aceasta învățăm că unul este Învățătorul pe care să-L urmăm, Cristos care ne poate duce la viața de veci".
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire