www.profamilia.ro /apologetica.asp?biblia
 
 APOLOGETICA 

Biblia raspunde
IPS Ioan Ploscaru

achizitionare: 21.04.2004; sursa: Casa de Editura Via?a Creotina

"Înainte de toate sa stiti ca nici o explicatie a Scripturii nu se tâlcuieste dupa socotinta fiecaruia" (II Petru 1, 20).
"Tole Lege! Ia si citeste!" (Sf. Augustin, Confesiuni)

Explicatiile din aceasta carte încearca sa clarifice unele subiecte din Sfânta Scriptura prin care unii, interpetându-le fiecare dupa parerea sa, ataca învatatura Bisericii care dateaza de la începutul crestinismului. Nu voim o polemica, ci o documentare pentru oamenii de buna credinta. Daca cineva este dornic sa cunoasca adevarul, va lua aceste texte si, cu Scriptura în mâna, le va verifica si se va ruga: "Doamne, sa vad!" (Marcu 10,51). Un cititor nepartinitor va primi explicatiile si va constata sincer unde este adevarul cu privire la: Biserica, Traditie, Cultul Fecioarei Maria, Botez, Pocainta etc. Dumnezeu sa-i lumineze pe toti cei care vor citi aceasta carte, în spiritul adevarului si al cunoasterii.

Episcop Ioan Ploscaru

Nota asupra editiei

CONCLUZII

Sfânta Scriptura are unele citate care foarte greu se pot interpreta, chiar de catre persoane cu studii teologice de ani îndelungati. Cum ar putea sa le interpreteze cineva fara studii în acest domeniu? Dar important, pentru mântuirea noastra, nu este sa cunoastem în întregime întelesul Sfintei Scripturi, ci doua lucruri trebuiesc: "Iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproapele" (Matei 22,37; Marcu 12,30-31; Luca 10,27).

Sa nu discutam în contradictoriu cu sectantii niciodata, ci sa ne rugam pentru convertirea lor. Sa ne pastram credinta în Biserica adevarata pe care a întemeiat-o Cristos, când a zis: "Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea" (Matei 16,18; Luca 22,32; Ioan 21,16). Cine urmeaza învatatura Bisericii "Nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii" (Ioan 12,35).

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/apologetica.asp?biblia
Vă rugăm să respectați drepturile de autor