www.profamilia.ro /divertisment.asp?coltulvesel=bancurirel&id=1
 
 DIVERTISMENT 

Col?ul vesel

 
Bancuri "religioase"

 1. - La voi cum se îngroapa mortii?
  - Cu popa. Dar la voi?
  - La noi popa ramâne afara.

 2. Un preot intra vinerea într-un restaurant si întreaba pe ospatar:
  - Aveti carne de balena?
  - Nu.
  - Dar carne de rechin?
  - Nu.
  - Multumesc. Mi-esti martor în fata lui Dumnezeu ca am vrut sa manânc carne de peste vineri, dar nu aveti. Dati-mi un cotlet de porc.

 3. Un calugar franciscan, patimas al fumatului, face o cerere catre Papa: "Sanctitate, pot sa fumez în timp ce ma rog?". "Nu!" este raspunsul Pontifului.
  Un calugar iezuit, patimas al fumatului, face o cerere catre Papa: "Sanctitate, pot sa ma rog în timp ce fumez?". "Da!" este raspunsul Pontifului.

 4. Care sunt asemanarile dintre iezuiti si dominicani?
  Amândoua ordinele au fost fondate de spanioli, Sf. Dominic la dominicani si Sf. Ignatiu de Loyola la iezuiti. Amândoua au aparut pentru a combate o erezie: dominicanii contra albigensienilor, iar iezuitii contra protestantilor.

  Care sunt diferentele dintre iezuiti si dominicani?
  Pai ai mai auzit de albigensieni?

 5. Sfintii Dominic, Francisc si Ignatiu de Loyola sunt dusi în timp pâna în momentul nasterii lui Isus.
  Sf. Dominic, vazând Încarnarea Cuvântului, intra în extaz.
  Sf. Francisc, vazându-l pe Dumnezeu în copilul neajutorat din fata lui, este coplesit de umilinta.
  Sf. Ignatiu de Loyola, luându-i deoparte pe Preacurata Maria si pe Sf. Iosif, îi întreaba: "V-ati gândit la educatia Lui?"

 6. În ziua a sasea Dumnezeu a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia si nu a mai avut odihna.

 7. Corolar la bancul de mai sus:
  În ziua a sasea Dumnezeu a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a zis: "Pot sa fac ceva mai bun si mai frumos". Si a creat femeia.

 8. Stiti care este diferenta dintre un preot si un Monsenior? Nici una, dar Monseniorul nu stie.

 9. Un batrân moare. Bun crestin, omul nostru se îndreapta spre rai. Acolo, Sfântul Petru îl întâmpina:
  - Iata cum stau lucrurile: ca sa intri, trebuie sa cumulezi 100 de puncte. Spune-mi, deci, tot ce ai facut bun, iar eu îti voi acorda punctajul.
  - Bine, îsi zise bucuros omul nostru, stiind ca are ce spune. Iata, am fost însurat timp de 50 de ani cu aceeasi femeie, si nici macar în gând n-am înselat-o.
  - Formidabil! Rar lucru! Pentru asa ceva îti acord 3 puncte.
  - Trei puncte!?! Hm! Dar, iata, am fost la biserica toata viata si m-am spovedit în fiecare an la Pasti.
  - Minunat. Pentru asta capeti un punct.
  - Un punct, numai? Doamne! Dar asta: am dat de mâncare la saraci. Am fost vicepresedinte la Asociatia Veteranilor. Am fost membru în comitetul de bloc. Am fost....
  - Bine, bine. Esti nemaipomenit! Asta-i buna pentru 2 puncte.
  - Doua puncte..! Hm, Hm, Hm! ,exclama omul nostru. În ritmul acesta singurul mod de a intra în Rai mai ramâne doar îndurarea lui Dumnezeu.
  - Intra.

 10. La poarta Raiului soseste o moneda de 500 de lei. Sf. Petru o saluta si îi spune "Intra, intra!". Mai apoi vine o bacnota de 1.000 de lei. Sf. Petru din nou "Intra, intra!". Mai apoi vine o bacnota de 5.000 lei, Sf. Petru din nou "Intra, intra!". La fel si cu bacnota de 10.000 lei, Sf. Petru o invita respectuos "Intra, intra!".

  Când apare însa bacnota de 50.000 de lei, Sf. Petru se uita lung la ea, si o întreaba: "Tu cine esti?!" Bacnota raspunde mirata: "Cum, nu stii, sunt bacnota de 50.000 de lei!". Sf. Petru se uita circumspect la ea si îi spune: "Mai asteapta!". Mai târziu apare si bacnota de 100.000 de lei. Din nou Sf. Petru: "Tu cine esti?!" "Bacnota de 100.000 de lei", îi raspunde bacnota. "Stai si tu de asteapta", spune Sf. Petru.

  Ziua trece si pe poarta Raiului se tot intra, iar seara bacnotele de 50.000 de lei si cea de 100.000 de lei se trezesc ca nu au intrat. Ofensate: "Pai se poate, Sfinte Petru, au intrat maruntii de 1.000 si 10.000 de lei si noi nu?". Sf. Petru le raspunde: "Îmi pare rau, dar pe voi nu v-am prea vazut la Biserica".

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/divertisment.asp?coltulvesel=bancurirel&id=1
Vă rugăm să respectați drepturile de autor