www.profamilia.ro /maria.asp?aparitii=10
 
 PREASFÂNTA FECIOARA MARIA 

Maria în aparitiile sale
pr. Claudiu Dumea

achizitionare: 14.05.2002; sursa: Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti

Inapoi la cuprins La Salette

"Se lucreaza mult pentru pace, dar pace nu va fi între oameni cât timp nu se va face pace cu Dumnezeu, si aceasta nu se poate înfaptui fara rugaciune si pocainta".

Aceste cuvinte le rostea în discursul sau în 1946 când se împlineau 100 de ani de la aparitia de la Salette, Mons. Roncalli, viitorul papa Ioan XXIII, pe vremea aceea nuntiu la Paris.

Aparitia de la Salette a avut un preludiu în aparitiile pe care le-a avut sora Saint-Pierre, portareasa manastirii carmelitanelor din Tours, care, speriata de cumplitele nenorociri ce aveau sa se abata asupra Frantei si a lumii întregi ca pedeapsa în special pentru înjuratura si profanarea duminicii, se plânge dezolata: "Ah, cât sufar pentru faptul ca sunt singura depozitara a unui lucru atât de important si sunt nevoita sa pastrez totul în tacerea unei manastiri. Sfânta Fecioara, te rog sa apari cuiva din lume si fa-i cunoscut ceea ce mi-ai facut mie!" si Sfânta Fecioara a ascultat-o prin aparitia de la Salette. Vizionarii sunt doi copii: Melania dintr-o familie cu opt copii, atât de saraca încât de la vârsta de zece ani e data ca sluga la alta familie care o pune si duminica la treaba si n-o lasa la liturghie; Maximin, dintr-o familie aproape la fel de saraca. În plus, nici prea inteligenti nu erau copiii. Nu stiau carte si nu fusesera admisi la Sfânta Împartasanie, desi aveau vârsta (Melania 15 ani si Maximin 11 ani), fiindca nu fusesera capabili sa retina un rând din catehism.

În dimineata zilei de 19 septembrie a anului 1846, cei doi copii mânau la pasune, în munti (e vorba de Alpi), fiecare câte patru vaci. La amiaza, dupa ce au mâncat bucata de pâine cu brânza ce li se pusese de acasa pentru prânz si dupa ce au adapat vitele la pârâul din apropiere, au adormit pe gazonul verde. Dupa un timp se trezesc. Vitele nu se vad. Iau toiegele si pornesc în cautarea lor. Atunci în fata le iese o aratare luminoasa. De frica, Melania scapa batul din mâna. "Ia-l de jos, îi porunceste Maximin; daca ne ataca, dam si noi". Din mijlocul acelei lumini orbitoare îi vorbeste o Doamna preafrumoasa, s-o ascultam pe Melania povestind:

"Aceasta frumoasa Doamna s-a înaltat, si-a încrucisat bratele pe piept si, privindu-ne, ne-a zis: «Înaintati, copiii mei, nu va fie teama; am venit aici ca sa va aduc o veste mare». Aceste cuvinte dulci si placute m-au facut sa zbor pâna la ea si inima mea ar fi voit sa se lipeasca de ea pentru totdeauna. Ajungând aproape de frumoasa Doamna, în fata, la dreapta ei, îsi începe discursul, în timp ce lacrimile încep sa curga din ochii ei frumosi. «Daca poporul meu nu vrea sa se supuna, eu sunt nevoita sa las mâna Fiului meu sa cada. Mâna lui e atât de grea si apasatoare încât nu pot s-o mai retin. De cât timp sufar pentru voi! Trebuie sa ma rog neîncetat pentru ca Fiul meu sa nu va paraseasca. V-am dat sase zile ca sa lucrati, eu mi-am rezervat-o pe a saptea si voi nu mi-o dati. Carutasii nu sunt în stare sa deschida gura fara sa-l înjure pe Fiul meu. Aceste doua lucruri fac sa apese atât de greu bratul Fiului meu»".

În continuare, Sfânta Fecioara le face cunoscut ca va veni asupra Frantei si a Europei un prim avertisment, si anume: o foamete în anul urmator; recolta, în special de grâu, de cartofi si de struguri, va fi slaba si ce se va face se va strica sau va fi distrusa de inundatii. Dar înainte de a veni foametea, o boala ciudata va secera vietile copiilor sub sapte ani. Ceea ce s-a întâmplat întocmai. Despre toate aceste nenorociri scriu ziarele franceze din 1847. La 19 ianuarie 1847 regina Angliei spunea în discursul din deschiderea parlamentului:

"Cu cea mai profunda îngrijorare atrag atentia asupra lipsei de alimente care domneste în Scotia. Mai mult, în Irlanda, pierderea alimentului traditional al poporului, cartoful, a cauzat suferinte cumplite, epidemii si o mare crestere a mortalitatii. Recolta slaba în Franta, Germania si în alte tari ale Europei a sporit dificultatea în a obtine produse suficiente".

Vestea aparitiei s-a raspândit ca fulgerul. La primul aniversar, la locul aparitiei erau prezenti circa 100000 de pelerini cu vreo 200 de preoti. Prefectul, profund nemultumit, cere episcopului explicatii: daduse aprobare pentru asa ceva? Nu daduse, dar episcopul se vazuse în fata faptului împlinit. Un preot care a luat parte scrie: "A fost una din cele mai frumoase zile ale vietii mele... Nu mai vazusem niciodata un asemenea spectacol, nici la Lyon la întoarcerea burbonilor din exil, nici la aparitia lui Napoleon când s-a întors din insula Elba (la întoarcerea neasteptata din insula Elba, pe aici trecuse Napoleon si se oprise o noapte în satul Melaniei)..., nici la Roma la încoronarea lui Pius IX..."

Mai târziu, Melania s-a facut calugarita: mai întâi carmelitana în Anglia, apoi a trecut într-o alta congregatie în Italia. A murit la 73 ani. În ajunul mortii a mai urcat odata muntele aparitiei. Maximin, ramas necasatorit, a trait numai 40 ani si a fost de toate în viata: farmacist, medic, soldat în armata pontificala.

Zguduitor în istoria acestei aparitii de la Salette este «secretul» cu adevarat apocaliptic pe care Sfânta Fecioara l-a descoperit Melaniei, trimis lui Pius IX si Leon XIII si publicat cu aprobarile cuvenite în 1879 si în 1904.

Spicuiesc de ici, de colo, din «secretul» încredintat Melaniei:

"Societatea este pragul celor mai teribile flageluri si a celor mai mari evenimente... Lucifer va evada din iad cu un mare numar de diavoli... Vicarul Fiului meu va avea mult de suferit deoarece, pentru un timp, Biserica va cunoaste mari prigoane; va fi vremea întunericului; Biserica va trece printr-o criza îngrozitoare... va fi un razboi general si va fi înspaimântator... Un înainte mergator al lui Anticrist, cu trupele sale apartinând mai multor natiuni, va lupta împotriva lui Cristos, singurul Mântuitor, va varsa mult sânge si va încerca sa distruga cultul lui Dumnezeu pentru a se aseza pe sine în locul lui Dumnezeu".

Peste doi ani toate aceste prevestiri aveau sa fie realitate. Revolutia din 1848, declansata în Franta, apare ca si opera Francmasoneriei, se raspândeste în toata Europa. Toti capii revolutiei din toate tarile erau masoni. Pius IX e nevoit sa paraseasca Roma deghizat si sa ia drumul exilului. De fapt, secretul Melaniei vorbeste de doi precursori ai lui Anticrist. Unul e Louis-Napoleon, nepotul lui Napoleon I, adus la putere de lojele masonice liberale în 1848 si care avea sa se declare dupa patru ani împarat cu numele de Napoleon III. Se visa Mesia, ca si unchiul sau, de vreme ce declara:

"Oamenii mari au comun cu divinitatea faptul ca nu mor niciodata complet. Spiritul supravietuieste si ideea napoleoniana se ridica din mormântul de la sfânta Elena asa cum morala Evangheliei s-a ridicat triumfatoare (din mormântul lui Cristos) în ciuda supliciului de pe Calvar... Împaratul trebuie considerat ca Mesia al ideilor noi" (Louis Napoleon, Idei napoleoniene).

Celalalt precursor al lui Anticrist nu e spus pe nume. Se spune în secretul Melaniei ca se trage din evrei si nu e greu sa-l ghicim sau sa-i ghicim: Marx, nascut dintr-o evreica, sau Engels, nepot de rabin, care tocmai acum îsi încep activitatea lor revolutionara. Cu aceleasi obsesii mesianice, dupa cum îi scria Barudi Levi lui Karl Marx: "Poporul evreu, luat în ansamblu, va fi propriul Mesia. Dominatia sa asupra lumii întregi se va obtine prin unificarea celorlalte rase umane, suprimarea frontierelor si a monarhiilor si instaurarea unei republici universale care va recunoaste pretutindeni evreilor drepturile de cetatenie". De atunci si pâna azi aceste doua curente, liberalismul si comunismul, urmaresc acelasi scop: sa domine lumea, smulgând-o domniei lui Cristos. Sunt doi pioni pe care o forta nevazuta îi împinge înainte, când pe unul când pe altul. Dar cuvintele cele mai grele din mesajul de la Salette nu sunt îndreptate nici împotriva liberalilor, nici împotriva comunistilor, ci împotriva celor care se consacra lui Dumnezeu si se arata prin viata lor nedemni de chemarea primita de la Dumnezeu. Ei sunt gasiti ca principalii responsabili de nenorocirile care se abat în lume.

"Preotii, slujitorii Fiului meu, preotii, prin virtutea lor rea, prin lipsa de respect si pietate în a celebra sfintele taine, prin pofta lor de bani, prin pofta lor de onoruri si de placeri, preotii au devenit cloaca de murdarie. Da, preotii cer razbunare si razbunarea atârna peste capetele lor. Vai preotilor si persoanelor consacrate lui Dumnezeu care, prin infidelitatile lor si prin viata lor rea, îl rastignesc din nou pe Fiul meu! Pacatele persoanelor consacrate lui Dumnezeu striga tare la cer si cheama razbunarea; si iata ca razbunarea este la portile lor... Vai ierarhilor Bisericii pe care nu-i preocupa altceva decât sa adune bogatii peste bogatii... Cutremura-te pamântule, si cutremurati-va voi cei care jurati sa-l iubiti pe Isus Cristos si care în realitate va adorati pe voi însiva".

Aceasta este realitatea. Criza preotului si a persoanelor consacrate e criza lumii însasi. Soarta lumii e legata de soarta celor chemati sa-si consacre viata lui Dumnezeu; ei pot înalta lumea cu viata lor sau o pot face sa se prabuseasca în prapastie. Teribila responsabilitate. Motiv de profunda reflectie: ce fel de preotie, la ce fel de preotie ne pregatim? Sa ascultam apelul patetic pe care ni-l face Sfânta Fecioara la Salette:

"Adresez un apel staruitor pamântului... Fiti ucenici fideli ai lui Isus Cristos... traiti în saracie si umilinta, în dispret si tacere, în rugaciune si mortificatie, în curatie, în unire cu Dumnezeu, în suferinta si necunoscuti de lume. E timpul sa iesiti si sa veniti ca sa luminati pamântul... eu sunt cu voi si în voi pentru ca credinta voastra sa fie lumina si voi sa aduceti lumina în aceste zile de nenorociri".

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/maria.asp?aparitii=10
Vă rugăm să respectați drepturile de autor