www.profamilia.ro /maria.asp?aparitii=16
 
 PREASFÂNTA FECIOARA MARIA 

Maria în apari?iile sale
pr. Claudiu Dumea

achizitionare: 14.05.2002; sursa: Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureoti

Inapoi la cuprins Fatima (II)

"Ati vazut iadul în care merg sufletele sarmanilor pacatosi?", le spunea Sfânta Fecioara celor trei copii de la Fatima, la a treia aparitie din 13 iulie 1917. "Pentru a-i salva, Dumnezeu vrea sa orânduiasca în lume devotiunea la Inima mea Neprihanita. Daca se va face ceea ce va spun, multe suflete se vor salva si va fi pace. Razboiul se va sfârsi. Dar daca lumea nu va înceta sa-l ofenseze pe Dumnezeu, sub pontificatul lui Pius XI, va începe un altul, mai rau. Când vei vedea o noapte luminata de o lumina necunoscuta, sa stii ca este marele semn pe care Dumnezeu vi-l da ca sa va arate ca el va pedepsi lumea prin razboi, foamete, prigoane împotriva Bisericii si a Sfântului Parinte".

Aici deschid o paranteza. Traieste înca multa lume care îsi aminteste de noaptea de 24 spre 25 ianuarie a anului 1938 luminata de o lumina necunoscuta, ca un incendiu urias care se vedea la orizont, despre care au scris ziarele din lumea întreaga. Sora Lucia vedea în aceasta lumina marele semn care prevestea al doilea razboi mondial ce avea sa izbucneasca în septembrie 1939. Sfânta Fecioara continua:

"Pentru a împiedica acest razboi, cer consacrarea Rusiei la Inima mea Neprihanita si Sfânta Împartasanie, ca reparatie, în primele sâmbete. Daca vor fi ascultate cererile mele, Rusia se va converti si va fi pace. Altminteri, Rusia îsi va raspândi erorile în toata lumea, provocând razboaie si persecutii împotriva Bisericii. Cei buni vor fi martirizati. Sfântul Parinte va avea mult de suferit. Mai multe natiuni vor fi nimicite. În cele din urma, Inima mea Neprihanita va triumfa. Sfântul Parinte îmi va consacra Rusia care se va întoarce si se va da lumii un timp oarecare de pace ".

"Rusia îsi va raspândi erorile în toata lumea". Si asa a fost. E vorba de erorile comunismului asupra carora Papa Pius IX atragea atentia înca din 1846 când comunismul facea primii pasi, scriind în enciclica sa Qui pluribus:

"Voi cunoasteti bine monstruoasele erori si capcane pe care le folosesc fiii acestei lumi pentru a face un razboi împotriva religiei catolice, împotriva autoritatii divine a Bisericii si pentru a calca în picioare drepturile bisericesti si civile. Acesta este scopul execrabil al învataturii comuniste".

Leon XIII atragea atentia ca toate aceste activitati ale comunistilor si socialistilor erau sprijinite de francmasonerie, iar Pius XI vedea în ele degetul Satanei. El scria în enciclica sa Caritate Christi din 1932:

"Noi vedem astazi ceea ce nu s-a vazut niciodata în istorie, stindardul razboiului satanic împotriva lui Dumnezeu si împotriva religiei desfasurat cu nerusinare, prin ura abominabila a nelegiuitilor, la toate popoarele si în toate partile universului".

Erorile si prigoanele în toata lumea au pornit de la Moscova, bolsevicii fiind sprijiniti de marile finante internationale, de bancherii americani, englezi si germani, iar când spun bancheri va puteti da seama usor de ce origine erau.

Lenin a organizat bine securitatea care avea sa poarte diferite nume: N.K.V.D., K.G.B care, între 1917 si 1921, a executat oficial 1.760.000 de oameni, dintre care 25 episcopi, 1.200 preoti, 20.000 de functionari, 190.000 de muncitori, cca. un milion de tarani. Stalin a perfectionat aparatul de teroare. În 1938, opt milioane de oameni nevinovati zaceau în închisori. În cinci ani, 3 milioane de oameni nevinovati au fost închisi, dintre care majoritatea executati. Cum, dupa planul lui Lenin, revolutia internationala trebuia sa înceapa din doua puncte: Rusia si Peninsula Iberica, comunistii declanseaza, în 1936, razboiul civil în Spania, care va dura un an si jumatate si în care vor fi masacrati pentru credinta 16 episcopi, 16.750 preoti calugari si calugarite si o jumatate de milion de spanioli. Cine ar mai putea numara zecile de milioane de victime facute de comunisti în celelalte tari vândute de aliatii rusilor la Ialta. Sau în China si în celelalte tari ocupate de comunisti? Papa Pius XII, la 31 octombrie 1942 - când razboiul era în toi - a consacrat lumea Inimii Neprihanite a Mariei. Providential, Pius XII fusese sfintit episcop chiar în ziua de 13 mai 1917, data primei aparitii de la Fatima. Din marturii vrednice de crezare, se stie ca în 1950, când a proclamat dogma înaltarii Sfintei Fecioare cu trupul si sufletul la cer, Pius XII a vazut în gradinile Vaticanului minunea soarelui, exact cum se petrecuse în 1917 la Fatima. E sfâsietoare rugaciunea lui Pius XII, prin care consacra lumea Inimii Mariei, fara a numi însa Rusia:

"În aceasta ora tragica pentru omenire, noi alergam cu încredere la Inima Ta Neprihanita. Noi ne consacram ei cu întreaga Sfânta Biserica, trupul mistic al scumpului tau Isus care sufera si sângereaza în atâtea parti si este torturata în atâtea feluri, în unire, de asemenea, cu lumea întreaga, sfâsiata de atâtea dusmanii de moarte, cuprinsa de flacarile urii, victima a propriilor sale nelegiuiri".

Alte consacrari au avut loc ulterior, dar consacrarea, asa cum a voit-o Sfânta Fecioara, în unire cu toti episcopii din lume, Rusia fiind mentionata, a facut-o Papa Ioan Paul II la 25 martie 1984. În anul urmator, Gorbaciov ajungea la putere si atunci s-a petrecut miracolul la care nimeni nu se astepta: destramarea Imperiului Rus. E un lucru absolut evident: prabusirea comunismului, acest eveniment incredibil, pe care l-am vazut cu ochii nostri, nu are vreo explicatie rationala sau politica: e rezultatul consacrarii la Inima Mariei din 1984 si realizarea profetiei din 1917. Rusia s-a convertit, în sensul ca a abandonat ideologia comunista care a dominat timp de 70 de ani si care parea ca se instalase pentru vesnicie. Aceste prevestiri care s-au realizat deja, au constituit cel de-al doilea secret de la Fatima publicat în 1942, din dispozitia Papei Pius XII. Si urmeaza într-adevar asa cum s-a prezis, câtiva ani de pace, în. sensul ca nu s-a declansat un nou razboi mondial. Dar Sfântul Scaun a refuzat înca sa publice cel de-al treilea secret de la Fatima [1] cu evenimentele ce se vor petrece în caz ca omenirea refuza, în continuare, sa se converteasca.

Mesajul de la Fatima cu apelul la convertire ramâne extrem de actual. Cu toate apelurile si aparitiile Sfintei Fecioare, nu poate fi vorba de convertirea lumii. Dimpotriva, coruptia si necredinta cresc pe masura ce interventiile cerului devin tot mai frecvente. Statisticile arata ca trei sferturi dintre crestinii din lume - ma refer la catolici - traiesc o viata anticrestina si antievanghelica. Pentru oamenii acestor timpuri parca scrie profetul Ieremia:

"Ei n-au ascultat si nu au luat aminte, ci au urmat îndemnurile si pornirile inimii lor rele, au dat înapoi si nu au mers înainte. Din ziua când au iesit parintii vostri din Egipt, pâna în ziua de azi, v-am trimis pe toti slujitorii mei, profetii, i-am trimis în fiecare zi, de dimineata. Dar ei nu m-au ascultat, n-au luat aminte, si-au întepenit gâtul si auzul mai rau decât parintii lor. Si daca le vei spune toate aceste lucruri nu te vor asculta" (Ier 7,24-27).

În 1946, deci îndata dupa terminarea celui mai cumplit razboi care a lovit pamântul, fiindca lumea nu a învatat nimic, continuând sa se îndeparteze de Dumnezeu, dispretuind toate apelurile cerului, Papa Pius XII, tulburat, adresa aceste cuvinte catolicilor:

"Noi ne simtim împinsi sa ne ridicam din nou glasul spre a aminti fiilor si fiicelor lumii catolice avertismentul pe care dumnezeiescul învatator nu a încetat sa-l adreseze de-a lungul veacurilor în revelatiile sale unor suflete privilegiate pe care a voit sa le aleaga ca mesageri ai sai. Dezarmati dreptatea lui Dumnezeu ce sta sa loveasca, printr-o cruciada de rugaciuni si pocainta în lumea întreaga!"

Sunt pareri cum ca al treilea secret de la Fatima priveste direct Biserica precum si criza de credinta care, de câteva decenii, demoleaza Biserica si pedepsele apocaliptice cu care Dumnezeu va purifica lumea de pacat. Ceea ce îl facea pe Paul VI sa spuna în ultimii ani ai pontificatului sau: "E o mare tulburare în acest moment în lume si în Biserica: e vorba de credinta. Mi se întâmpla sa-mi repet acum fraza obscura spusa de Isus în Evanghelia Sfântului Ioan: 'Când va veni din nou Fiul Omului, oare va mai gasi credinta pe pamânt?'"

Ne întrebam din nou simplu si sincer: pe noi în ce masura ne afecteaza mesajul de la Fatima? Noi ne-am convertit cu adevarat sau ne înselam permanent constiinta? Si în ce masura ne angajam la convertirea lumii? E uimitor sa constatam ca dusmanii lui Dumnezeu sunt mai capabili de sacrificii în a raspândi împaratia Satanei. Scrie un comunist francez într-un ziar anticlerical:

"Evanghelia este o arma mult mai puternica pentru reînnoirea societatii decât principiile noastre marxiste. Si totusi, noi vom fi aceia care la urma vom obtine victoria. Noi nu suntem decât o mâna de oameni, pe când voi crestinii sunteti milioane. Daca va gânditi la istoria lui Ghedeon si a celor trei sute de însotitori ai sai, veti întelege de ce am dreptate. Noi comunistii nu ne jucam cu cuvintele. Suntem realisti si pentru ca suntem hotarâti sa ne atingem scopul, stim sa gasim si mijloacele pentru a-l atinge. Din câstigurile si salariile noastre, retinem numai strictul necesar, restul îl sacrificam pentru propaganda. Consacram de asemeni si timpul nostru liber si o parte din concediu pentru propaganda. Voi, în schimb, sacrificati putin timp si putini bani pentru raspândirea Evangheliei. Cine, asadar, va crede în valorile Evangheliei, daca voi nu o practicati, nu o propagati, nu-i sacrificati timpul si banul vostru?"

[1] De la data la care a fost scrisa cartea, Vaticanul a dat publicitatii si partea a treia a Mesajului de la Fatima

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/maria.asp?aparitii=16
Vă rugăm să respectați drepturile de autor