www.profamilia.ro /revista.asp?id=2004_06_22
 

 Revista "Familia creotina" - 06/2004 

CAR?I PE CARE LE RECOMANDAM & CONCURS
Familia creotina

Exista limite in exprimarea iubirii?CuprinsDealul Crucilor

 

Gary Chapman:
Cele cinci limbaje ale iubirii

În urma unei îndelungate experiente în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia ca principala problema a cuplurilor contemporane o reprezinta modul în care partenerii îsi comunica afectiunea. El sustine ca dincolo de limbajul specific în care fiecare dintre noi îsi exprima sau primeste iubirea, exista cinci limbaje principale: cuvintele de încurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile si mângâierile fizice. De regula, limbajul dumneavoastra principal de iubire nu este acelasi cu al sotului sau al sotiei. Scopul acestei carti nu este sa elimine confuziile din jurul acestui cuvânt, iubire, ci sa se concentreze asupra acelui tip de iubire esential pentru sanatatea noastra afectiva.

 

G. Chapman, R. Campbell:
Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor

Fiecare copil, ca de altfel fiecare adult, îsi exprima si recepteaza cel mai bine iubirea într-un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi iubiti de parinti, copiii nu stiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important ca parintii sa descopere si sa învete principalul limbaj de iubire al copiilor lor. Prin intermediul acestui limbaj, îi veti putea transmite, în mod eficient si neconditionat, sentimente de respect, afectiune si implicare totala, care vor avea o mare rezonanta în sufletul sau. Atunci când copilul simte ca este iubit, nu numai ca îi veti satisface cea mai profunda nevoie emotionala, dar va fi mult mai receptiv la sfaturile si îndrumarile dumneavoastra ca parinti.

 

Ross Campbell:
Educatia prin iubire

Într-o lume tot mai tulbure, copiii au nevoie sa fie cât mai bine pregatiti de catre parinti pentru viata. Marea problema este sa educi copiii cu dragoste si sa-i disciplinezi în mod echilibrat. Multi parinti se întreaba ce e de facut si cum ar putea sa le ofere un model bun care sa fie acceptat si de copii. Ross Campbell recomanda o metoda de educatie prin care se urmareste formarea persoanei, si nu un simplu control al comportamentului. Premiza unei formari eficiente este iubirea neconditionata de care copilul are nevoie pentru a se maturiza si pe care nu o poate gasi decât alaturi de parinti. Sugestiile practice însotite de povesti edificatoare, dar si de încarcatura emotionala, fac din aceasta carte un manual pretios al parintelui ideal.

 


 

Cele trei carti de mai sus au aparut la editura Curtea Veche (www.curteaveche.ro), iar "Familia crestina" vi le recomanda cu caldura. Revista noastra, în colaborare cu editura Curtea Veche, ofera cititorilor posibilitatea câstigarii a trei carti, prin urmatorul

CONCURS "CARTEA DE LA CURTEA VECHE"

Tot ce trebuie sa faceti este sa ne scrieti gândurile Dvs despre revista, ce va place si ce ati dori sa cititi în aceste pagini, iar noi vom trage la sorti trei câstigatori. Scrieti-ne opinia Dvs, împreuna cu cartea pe care ati dori-o, fie prin email, la familiacrestina@profamilia.ro, fie prin posta la adresa Libraria "Sf. Iosif", 70748 Bucuresti, Gen Berthelot 19, cu specificatia "pentru concursul Cartea de la Curtea Veche". Toate raspunsurile expediate pâna la data de 19 noiembrie 2004 intra în concurs. Numele câstigatorilor vor fi publicate pe situl www.profamilia.ro si în suplimentul de Craciun.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/revista.asp?id=2004_06_22
Vă rugăm să respectați drepturile de autor