www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=10
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A IX-A
SIMON DIN CIRENE
(Mt 27, 32)

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Ca de obicei, Simon din Cirene avusese o zi foarte grea. Pentru a face rodnica mica sa bucata de pamânt, înfruntase istovul zilei si caldura sufocanta. Sapase, greblase, plivise în bataia soarelui. Era sfârsit, picioarele îl dureau, mâinile i se umplusera de bataturi.

Dar dintr-o data, un soldat îl opreste: "Simone, misca-te!" Nu e chip sa te strecori fugind printre carari. Simon e prins si retinut. Toate cad mereu pe umerii acelorasi oameni! Asupra celor saraci si marunti, asupra celor dispretuiti si lipsiti de glorie! Unde esti, Doamne? Oare nu esti doar Dumnezeul celor bogati si norocosi, al acelora care traiesc trândavind în palatele regilor? Unde este asadar dreptatea ta?

Dar Simon se opreste cu mâna la gura, caci tocmai l-a zarit pe Isus sub povara crucii, parca un raspuns viu la blestemul sau. Ciudata întâlnire fata în fata între acest om aspru si Regele, încoronat cu spini, caruia i-a devenit dintr-o data tovaras de drum! Simon nu mai da înapoi din fata crucii, din fata acestei cruci. Îl va ajuta pe Isus pâna la sfârsitul drumului.

Rugaciune

Doamne, prin exemplul lui Simon din Cirene, tu ne inviti sa unim crucea noastra cu a ta. Alaturându-ne astfel mântuirii lumii suntem foarte onorati.

Fa-ne, Doamne sa stim sa-i ajutam pe semenii nostri sa-si duca crucea. Fa ca familiile noastre sa se poarte cu grija fata de rudele bolnave; fa-le sa stie sa-i înconjoare cu solicitudine pe vaduvi, pe vaduve si pe orfani, alinându-le încercarea. Fa ca inimile noastre sa fie sensibile fata de viata grea a copiilor abandonati. Fa-ne sa descoperim responsabilitatile noastre în privinta orfanilor cu parinti în viata si a tuturor celor care, tineri sau batrâni, sufera din cauza dezbinarilor din familie.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=10
Vă rugăm să respectați drepturile de autor