www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=12
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A XI-A
FEMEILE CARE ÎL URMEAZA PE ISUS
(Lc 23, 27-32)

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

La cotul unui drum, iata ca apare un grup de femei, blânde dar hotarâte. Evanghelia nu ne spune câte, nici cine anume erau (cf Lc 23,27). În schimb însa, Scriptura nu lasa nici o îndoiala asupra hotarârii lor. Nu le lipseste marele curaj de a forta cordonul soldatilor care blocheaza drumul spre calvar. Formidabila libertatea acestor femei care îsi asuma toate riscurile si nu se lasa intimidate de nimic!..."îl caut pe acela pe care inima mea îl iubeste".

Traditia retine numele uneia dintre aceste femei: Veronica. Pe naframa cu care sterge fata Celui supus supliciului s-au imprimat trasaturile Aceluia pe care ele îl ascultasera de atâtea ori, îl urmasera deseori si îl iubeau.

Rugaciune

Doamne, daruieste-le surorilor noastre harul de a fi expresia blândetii si a iubirii în aceasta lume a violentelor de toate felurile. Tu le-ai facut capabile sa iubeasca si sa fie iubite, pentru a primi viata în inimile si în trupurile lor. Tu le-ai facut sa fie milostive si puternice, pentru a-si asuma suferinta umana, pentru a o însoti si a o mângâia. Ocroteste-le, Doamne de tot ce ar putea raci în ele sentimentul iubirii. Nu îngadui sa fie lipsite de incomparabila demnitate de femei si de mame.

Iar celor care au respins viata de abia rasarita la sânul lor, arata-le Doamne, fata Ta milostiva si trezeste în ele speranta de a vedea într-o zi acel copil, caruia tu i-ai deschis bratele mai întâi.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...

Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=12
Vă rugăm să respectați drepturile de autor