www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=13
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A XII-A
ISUS MOARE PE CRUCE
(Mt 27, 35-50)

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Cortegiul a sosit. Ritualul lugubru este savârsit în pripa. Condamnatii sunt tintuiti pe crucile lor. Acestea sunt ridicate spre cer. Se împlineste "dreptatea" umana. De pe derizoriul tron al crucii, Isus îmbratiseaza întreaga mizerie a lumii. Un hot la dreapta si un tâlhar la stânga.

Sub Cruce sta Maria, în picioare. "Stabat Mater". Ea stia ca trebuie sa fie tare pâna la sfârsit, asa cum si Fiul sau avea sa fie. Iata Noua Eva, Mama celor Vii, devenita partasa pe vecie a lucrarii Noului Adam. Maria, Maica Bisericii, care primeste confirmarea misiunii încredintate de Fiul ei: sa arate chipul matern al lui Dumnezeu.

Iar lui Ioan Isus i-a spus: "Iata Mama ta" (In 19,27), pentru ca toti sa stie ca Dumnezeu a venit printre oameni prin intermediul Mariei si ca trecând prin Inima Mariei noi suntem invitati sa patrundem în Inima lui Dumnezeu.

Atunci Isus a spus: "S-a savârsit!". Apoi, plecându-Si capul, Si-a dat duhul" (In 19,30).

Rugaciune

Doamne, prin Crucea Ta ai învins moartea si le-ai daruit tuturor oamenilor harul de a gusta în mod liber roadele patimirii tale victorioase. Totusi, în tarile noastre si poate uneori în familiile noastre, drama din Vinerea Mare se repeta prin eliminarea Sfintilor Nevinovati. Ajuta-ne sa recunoastem slabiciunile si omisiunile care ne fac complici ai culturii mortii.

Prin mijlocirea Mariei, Maica Ta si Maica noastra, daruieste-ne curajul de a fi, urmându-Te pe Tine, semne de contradictie pentru a vesti si a marturisi adevarul, darul vietii Tale pentru vietile noastre.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=13
Vă rugăm să respectați drepturile de autor