www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=14
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A XIII-A
COBORÂREA DE PE CRUCE
(Mc 15, 39; Lc 23, 47)

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Pe masura ce se apropia de Calvar, Centurionul îsi punea întrebari. El a trebuit totusi sa astepte ca "justitia" sa se împlineasca pentru ca adevarul sa-i sara în ochi. Un adevar, sa spunem, pe doua niveluri. Înainte de toate, adevarul privind un fapt: el colaborase foarte putin la nedreapta condamnare. În al doilea rând, adevarul în ordinea credintei: "Centurionul - scrie evanghelistul Luca - vazând cele ce s-au facut, a slavit pe Dumnezeu, zicând: "Cu adevarat, Omul Acesta drept a fost!" (Lc 23, 47).

În privinta calailor, îi mai astepta un ultim fapt: "Unul dintre ostasi cu sulita a împuns coasta Lui si îndata a iesit sânge si apa" (In 19, 34). Acesti pagâni au facut sa se reverse astfel, din inima lui Isus, apa vie a botezului, care ne face pentru totdeauna fii ai lui Dumnezeu, si sângele pe care îl primim în Euharistie si care le daruie tarie pelerinilor vesniciei. Apa aceasta si sângele acesta, varsate pentru mântuirea lumii, sunt semnele Noului Legamânt dintre Cer si Pamânt pecetluit de Isus pe Golgota.

Rugaciune

Doamne, Tu ne-ai facut partasi mortii tale pentru ca sa înviem. Îti multumim, Doamne, pentru harul botezului nostru. Îti multumim pentru toti tatii si pentru toate mamele care le transmit copiilor viata în plinatatea ei. Ajuta-ne sa "ne dezbracam de omul cel vechi, dimpreuna cu faptele lui, si (sa ne îmbracam) cu cel nou, care se înnoieste, spre deplina cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a zidit" (Col 3, 9-10).

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...

Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=14
Vă rugăm să respectați drepturile de autor