www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=15
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A XIV-A
ISUS ÎNVIAT ÎI APARE MARIEI MAGDALENA
(In 20, 1-2)

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Evenimentul cel mai important al istoriei lumii se împlineste în desavârsita discretie: "Magnalia Dei", "marile Opere ale lui Dumnezeu".

În zorii zilei de Pasti, la rasaritul soarelui, mormântul este deschis si gol: El a înviat! Oameni, nu va fie frica, nu va mai temeti! Moartea, raul si pacatul au fost înfrânte! Alleluia!

Maria Magdalena s-a îndreptat spre mormânt. Ea nu vede nimic, nu întelege, plânge. Observati gingasia lui Isus: El îi aseaza înainte doi îngeri, adica doi mesageri divini. Sunt îmbracati în straie albe, semn ca se afla acolo pentru a dezvalui Vestea cea Buna la care ea nu îndrazneste sa se gândeasca: Isus este viu. Isus însusi o cheama pe nume si o trimite sa le spuna ucenicilor: "L-am vazut pe Domnul, mi-a vorbit".

Si astfel, aceasta femeie devine, gratie credintei ei, primul martor al Învierii. Ei îi este încredintata misiunea imediata de a merge sa retrezeasca credinta si curajul Apostolilor, care se retrasesera în clandestinitate.

Rugaciune

Doamne, noi ne recunoastem în trista experienta a pacatului, dar speram în iertarea ta. Pacate împotriva vietii; pacate împotriva iubirii; pacate împotriva adevarului, respins în numele libertatii.

Ajuta-ne, Doamne, sa avem încredere în milostivirea Ta si sa aflam în Sacramentul Pocaintei, sacrament al împacarii, drumul care ne conduce din nou la Tine. Arata-ne, Doamne, ca disperarea nu are loc în inima Crestinului. Doamne, Cel care ai înviat, îngaduie-ne darul vindecarii pe care l-ai oferit Mariei Magdalena. Da-ne mai ales o privire noua, o privire de copil pentru ca, dupa ce te-am recunoscut în gradina Bisericii tale, înviat, sa putem porni din nou pe caile lumii cu reînnoit entuziasm pentru a vesti Evanghelia Vietii.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=15
Vă rugăm să respectați drepturile de autor