www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=2
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA I
CINA CEA DE TAINA

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

La nunta din Caana (In 22, 1-2) Isus s-a facut prezent în fagaduinta reciproca a noilor soti. Institutia naturala a casatoriei straluceste cu o lumina noua.

Dar taina casatoriei a aparut în întreaga sa dimensiune mântuitoare în lumina Cinei de taina. Casatoria este un drum de sfintenie pentru ca este chemata sa exprime noul legamânt dintre Dumnezeu si umanitate, pecetluit la instituirea Euharistiei (Mt 26, 17-35). Astfel, Euharistia se înfatiseaza ca sacramentul familiilor.

Înainte de a porni în noapte, spre agonia din gradina Getsemani, Isus ne încredinteaza testamentul sau spiritual, cuprins în câteva cuvinte arzatoare: "Iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit eu" (In 13, 34). Iubiti-va atât de mult încât sa iertati, încât sa va reîmpacati. Caminele familiilor noastre sa marturiseasca forta acestei iubiri. Nu vom avea parte de iertare daca iubim greselnic, caci inima noastra e invitata a iubi cu însasi iubirea Inimii lui Isus!

Rugaciune

Doamne, Isuse, îti aducem multumire pentru darul Trupului tau si al Sângelui tau. Inima noastra îti este din plin recunoscatoare pentru perpetua ta daruire pe care ai instituit-o la Cina cea de taina. Fa ca familiile noastre sa fie scoala de generozitate. Ajuta-ne sa putem primi Cuvântul tau dulce si puternic, iertarea ta care ne avânta pasii din nou pe drumul nostru, Pâinea si Vinul consacrate care ne înnoiesc dorul pentru ora venirii tale.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=2
Vă rugăm să respectați drepturile de autor