www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=3
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A II-A
PETRU TAGADUIESTE

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Petru, atât de impetuos cu putin timp înainte, atât de sigur de sine, iata ca se clatina. Nu-si poate mentine fidelitatea. O servitoare îl acuza si îl arata cu degetul. Bietul Petru! Iata ca este urmarit si alungat!

Asadar, pescarul din Galileea se încurca în navodul subterfugiilor, minciunii, tagaduirii (Lc 22, 54-62). El uita angajamentul pe care si-l asumase de a-l urma pe Isus pretutindeni. Dar în curând, rascumparându-si vina prin lacrimi amare si iertat fiind, va renaste în speranta si îsi va putea primi misiunea definitiva: aceea de a fi martor al mormântului gol, de a mânca si a bea împreuna cu Cel Înviat, de a-i întari pe confratii sai si, în sfârsit, de a da marturia suprema prin care devine definitiv ucenic al învatatorului.

Rugaciune

Doamne, de abia îndraznesc sa îti spun, dar îti multumesc pentru tagaduirea lui Petru. Mai întâi de toate pentru ca l-ai iertat si pentru ca el s-a cait. Tu care atât de des ma ierti, daruieste-mi lacrimile adevaratei cainte. Iarta-ne infidelitatea fata de propriile noastre angajamente. Infidelitatile fata de botezul nostru; adulterele de orice tip si în particular acelea care ne conduc la neglijarea familiei si ne fac sa fim devorati de propria noastra profesie. Ajuta-ma sa pot marturisi, precum Petru, ca tu esti Fiul lui Dumnezeu, Domnul cu privirea plina de iertare.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=3
Vă rugăm să respectați drepturile de autor