www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=5
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A IV-A
ISUS PRIMESTE CRUCEA
(Mt 27, 27-32)

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Crucea pe care Isus a luat-o în spate este îngreunata de toate pacatele lumii. Sunt nedreptatile sociale, prapastia scandaloasa între saraci si bogati, foamea, somajul, bolile, mizeria, ignoranta, violenta. Isus vede suferinta celor mici, care mor la vârsta frageda. Vede ca oamenii masoara valoarea semenilor prin profitul pe care îl pot dobândi, prin placerea pe care o pot obtine, ca si cum barbatii si femeile ar fi niste marfuri.

Numeroase sunt pacatele care ranesc în mod specific familia: gelozia, neîntelegerile, egoismul, dispretul fata de celalalt, adulterul, lipsa de respect fata de sexualitate, refuzul vietii zamislite în sânul mamei. Mai mult, indiferenta fata de copii, lipsa de responsabilitate fata de educarea lor, parasirea caminului conjugal, singuratatea careia copiii îsi abandoneaza proprii parinti, acceptarea fara nici o remuscare a eutanasiei pentru cei ce le-au daruit viata.

Rugaciune

Doamne, Tu ai îngaduit sa fii strivit sub povara Crucii, povara pacatelor lumii. Ajuta-ne sa întelegem cât de mult contribuie lipsa noastra de responsabilitate la nedreptatile si la multiplele violente care lovesc societatea si familia. Învata-ne sa le înfruntam, sa le denuntam curajos si sa le remediem.

Lumineaza-i pe conducatorii nostri si daruieste-le puterea si curajul de a nu reduce casatoria la un simplu "pact" si familia la o simpla forma de convietuire printre atâtea altele. Ajuta-i sa redescopere familia ca celula fundamentala a oricarui tip de societate umana. Ajuta-i sa se straduiasca sa creeze conditiile care sa le permita sotilor sa-si exercite în libertate, fara constrângeri, responsabilitatea de parinti în transmiterea vietii si educarea propriilor copii.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=5
Vă rugăm să respectați drepturile de autor