www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=7
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A VI-A
ISUS ÎSI ÎNTÂLNESTE MAMA

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Simeon îi spusese: "Si prin sufletul tau va trece sabie" (Lc 2, 35), iar Maria stia ca ceasul Fiului sau va fi pentru ea ceasul încercarii credintei. Maretia Mariei consta în acel "da" cu care a raspuns vointei lui Dumnezeu, din credinta cea mai adânca si mai puternica.

Maria îi ofera Tatalui ceea ce are mai de pret, i-l ofera pe Isus, binecuvântatul rod al trupului ei, pe care l-a hranit, l-a leganat, l-a oferit la Templu, l-a cautat printre carturari si care este si acela pe care ea îl ofera lumii.

Rugaciune

Stapâna noastra, ni se întâmpla deseori sa nu stim ce se cuvine sa rostim în fata suferintei. Ce i se poate spune unei mame dupa ce si-a pierdut copilul? Unei sotii al carei sot va ramâne paralizat pentru totdeauna? Cum ne putem adresa unui bolnav în stadiu terminal? Ce îi putem spune unui batrân care nu mai primeste vizita fiilor sai? Tu însati, ce i-ai putut spune Fiului tau? Învata-ne sa fim alaturi de cel ce sufera pentru a-i împartasi durerea, pentru a-i spune ca nu e singur atunci când îsi duce crucea, pentru a-i spune ca încercarea nu-i atinge cu nimic demnitatea, ci dimpotriva, ca e de pret în ochii lui Dumnezeu.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=7
Vă rugăm să respectați drepturile de autor