www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?caleacrucii=8
 
 RUGACIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucureoti

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STATIUNEA A VII-A
ISUS CADE SUB POVARA CRUCII

Ne închinam tie, Isuse Cristoase, si te binecuvântam,
Caci prin Sfânta Ta Cruce ai rascumparat lumea

Meditatie

Crucea este apasatoare, stingheritoare, plina de asperitati. Acestea sunt sarcasmul, injuriile, frustrarile. Dar mai sunt si îngrozitoarele singuratati, tradarea, parasirea de catre toti, meschinatatea si rautatea inimii umane. Isus nu mai îndura si se prabuseste sub povara Crucii.

La crearea lumii oamenii au fost privilegiati: au fost facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, înzestrati cu inteligenta si cu vointa libera, dar si cu o inima pentru a iubi si a fi iubiti. Însa oamenii si-au întrebuintat priceperea pentru a-i exploata pe ceilalti. Si-au lasat deoparte inteligenta pentru a-si urma instinctul. Au preferat usuratatea minciunii fata de exigenta adevarului. Astfel, ei admit fara sa se înfioare, cele aproximativ cincizeci de milioane de avorturi care se practica în fiecare an, sterilizarea fortata a celor saraci si a handicapatilor, eutanasia batrânilor si a bolnavilor si alte practici ale mortii.

Pentru Inima lui Isus lemnul supliciului sau este putin lucru fata de pacatele lumii.

Rugaciune

Doamne, aseaza în inimile noastre exigenta adevarului. Fa-ne capabili sa uitam amorul propriu si linistea personala, pentru a ne consacra slujirii tale, prin slujirea celorlalti.

Fa sa înceteze scandalul ce permite ca prea multe persoane sa moara fara a trezi vreo reactie, din cauza lipsei de hrana si de apa potabila, sau din cauza bolilor saraciei.

Învata societatea noastra sa se întrebe cu onestitate asupra propriei responsabilitati fata de raspândirea sidei. Daruieste-ne cuvintele potrivite pentru a-i mângâia pe cei ce sufera de raul acesta.

Învata-ne, de asemenea, sa ne asumam responsabilitatea pentru sinuciderea tinerilor. Si acestia sunt victime ale culturii mortii. Sunt raniti de dezbinarea din familiile lor, sufera datorita absentei fizice si morale a parintilor, sunt lipsiti de aparare în fata ademenirilor mass mediei. Daruieste-ne o inima dispusa sa asculte si fa ca în comunitatile noastre toti acestia sa gaseasca lumina sperantei si eficienta inventiva a iubirii.

Ajuta-ne sa transformam aceasta lume necrutatoare, în care nu e loc pentru cei slabi pentru ca sunt prea multi si de aceea sunt împiedicati sa se nasca si sa traiasca.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?caleacrucii=8
Vă rugăm să respectați drepturile de autor