www.profamilia.ro /rugaciunea.asp?craciun
 
 RUGACIUNEA 

Calea rugaciunii în familie. Postul oi Craciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

CUVÂNTUL EPISCOPULUI

"Eu sunt lumina lumii"...,

Noaptea nu vede nimeni; suntem cu totii orbi. Atunci când, însa, se ivesc zorii exista oameni care îsi închid ochii si ramân în întuneric si exista oameni care îsi deschid ochii si sunt iluminati.

Cuvântul - lumina si viata a toate - marturiseste despre el însusi ce este si ce poate sa faca: ni se comunica iluminându-ne si facându-ne sa vedem. Venirea Cuvântului provoaca o criza, cu o dubla consecinta: sunt unii care îl accepta, iar altii care îl refuza. Aceasta este sentinta, de viata sau de moarte, pe care omul si-o da lui însusi.

Va binecuvântez pe toti cei aflati în rugaciune, în asteptarea Craciunului, în asteptarea venirii lui Isus, "lumina lumii", în viata voastra.

+ Virgil Bercea

Ce trebuie facut

Itinerariul pentru rugaciunea în familie este compus din aceasta brosura si de patru lumânari, câte una pentru fiecare saptamâna. Propunerea noastra este aceea de a se spune rugaciunea înainte de prânz sau înainte de cina, atunci când toti membrii familiei sunt împreuna. Adunati în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei saptamâni se aprinde aceeasi lumânare; acesta este gestul care spune ca a început rugaciunea: lumina indica o prezenta invizibila, dar reala, oaspetele atât asteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunati în numele lui. Lumânarea aprinsa va fi pusa în mijlocul mesei în asa fel încât toti sa o poata vedea cum arde si, împreuna, vor face semnul crucii, se va citi pericopa evanghelica si meditatia care urmeaza (reflectia), rugaciunea "Tatal nostru" si încheierea.

Multumim pr. Olimpiu Todorean care a tradus si adaptat aceste texte, si care le-a oferit pentru folosire tuturor.


Parohia "Sfântul Gheorghe", Oradea

Brosura de fata este o traducere si adaptare dupa brosura Luce di vita, editata de Centrul Euharistic, Italia. Traducerea si adaptarea: pr. Olimpiu Todorean Corectura: Cornelia Vesea


vezi pe anul 2003 sau 2004

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/rugaciunea.asp?craciun
Vă rugăm să respectați drepturile de autor