www.profamilia.ro /tineri.asp?cuisus=12
 
 TINERI   /   COPII 

Cu Isus în via?a
achizitionare: 22.03.2002; sursa: Congrega?ia Surorilor Maicii Domnului Lauretane

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Isus este Îndrumatorul meu în drum spre Tatal

Dumnezeu Tatal atât de mult a iubit oamenii, încât L-a trimis din cer pe Fiul Sau Isus, ca El sa ne mântuiasca si sa ne fie îndrumator în lungul drum spre vesnicie.

Întreaga viata a omului este o lunga calatorie, plina de peripetii, dezamagiri si pericole, sfârsindu-se cu întâlnirea cu Dumnezeu fata-n fata.

Din pacate acest drum spre viata vesnica este foarte greu. În fiecare moment îi pândesc pe calatori diferite curse ascunse, se pierd indicatoarele, se deschid prapastiile raului, ceata falsului îi cuprinde pe calatori, sufla vântul ispitelor si lovesc trasnetele nefericirilor.

Fara un ghid bun, usor pierdem din ochi scopul nostru si ratacim disperati. Sigurul îndrumator spre Tatal esti Tu, o Isus, care ma poti apara pe acest drum de toti dusmanii mei.

Tu ai iesti de la Tatal si numai Tu îl cunosti pe Tatal si stii ce asteapta de la noi. Ratiunea noastra este limitata pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu în întregime, iar inima noastra atât de strâmta si egoista pentru a-L iubi cum se cuvine.

Tu cunosti drumul care duce la cer. Acel drum esti Tu însuti.

Întrebat cine poate ajunge la Tatal ai dat un raspuns clar: oamenii saraci si cu inima curata; cei care plâng si sunt asupriti pentru dreptate, acestia se vor mântui.

Cei milostivi vor primi mila, iar facatorii de pace vor fi numiti fii ai lui Dumnezeu. Iata drumul pe care Tu îi conduci pe copii Tai într-o lumina mare, din care emana fericirea si bucuria nespusa, - Dumnezeu însusi este bucuria noastra vesnica.

O, Isuse arata-mi drumul spre Tatal ceresc! Tine-ma strâns de mâna si condu-ma pe cale sigura pâna în ziua mântuirii mele.

Această pagină a fost listată de la adresa: http://www.profamilia.ro/tineri.asp?cuisus=12
Vă rugăm să respectați drepturile de autor