pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA A XI-A
FEMEILE CARE ÎL URMEAZĂ PE ISUS
(Lc 23, 27-32)

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

La cotul unui drum, iată că apare un grup de femei, blânde dar hotărâte. Evanghelia nu ne spune câte, nici cine anume erau (cf Lc 23,27). În schimb însă, Scriptura nu lasă nici o îndoială asupra hotărârii lor. Nu le lipsește marele curaj de a forța cordonul soldaților care blochează drumul spre calvar. Formidabilă libertatea acestor femei care își asumă toate riscurile și nu se lasă intimidate de nimic!..."îl caut pe acela pe care inima mea îl iubește".

Tradiția reține numele uneia dintre aceste femei: Veronica. Pe năframa cu care șterge fața Celui supus supliciului s-au imprimat trăsăturile Aceluia pe care ele îl ascultaseră de atâtea ori, îl urmaseră deseori și îl iubeau.

Rugăciune

Doamne, dăruiește-le surorilor noastre harul de a fi expresia blândeții și a iubirii în această lume a violențelor de toate felurile. Tu le-ai făcut capabile să iubească și să fie iubite, pentru a primi viața în inimile și în trupurile lor. Tu le-ai făcut să fie milostive și puternice, pentru a-și asuma suferința umană, pentru a o însoți și a o mângâia. Ocrotește-le, Doamne de tot ce ar putea răci în ele sentimentul iubirii. Nu îngădui să fie lipsite de incomparabila demnitate de femei și de mame.

Iar celor care au respins viața de abia răsărită la sânul lor, arată-le Doamne, fața Ta milostivă și trezește în ele speranța de a vedea într-o zi acel copil, căruia tu i-ai deschis brațele mai întâi.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...

Stabat Mater...
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire