pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA A XII-A
ISUS MOARE PE CRUCE
(Mt 27, 35-50)

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

Cortegiul a sosit. Ritualul lugubru este săvârșit în pripă. Condamnații sunt țintuiți pe crucile lor. Acestea sunt ridicate spre cer. Se împlinește "dreptatea" umană. De pe derizoriul tron al crucii, Isus îmbrățișează întreaga mizerie a lumii. Un hoț la dreapta și un tâlhar la stânga.

Sub Cruce stă Maria, în picioare. "Stabat Mater". Ea știa că trebuie să fie tare până la sfârșit, așa cum și Fiul său avea să fie. Iată Noua Eva, Mama celor Vii, devenită părtașă pe vecie a lucrării Noului Adam. Maria, Maica Bisericii, care primește confirmarea misiunii încredințate de Fiul ei: să arate chipul matern al lui Dumnezeu.

Iar lui Ioan Isus i-a spus: "Iată Mama ta" (In 19,27), pentru ca toți să știe că Dumnezeu a venit printre oameni prin intermediul Mariei și că trecând prin Inima Mariei noi suntem invitați să pătrundem în Inima lui Dumnezeu.

Atunci Isus a spus: "S-a săvârșit!". Apoi, plecându-Și capul, Și-a dat duhul" (In 19,30).

Rugăciune

Doamne, prin Crucea Ta ai învins moartea și le-ai dăruit tuturor oamenilor harul de a gusta în mod liber roadele pătimirii tale victorioase. Totuși, în țările noastre și poate uneori în familiile noastre, drama din Vinerea Mare se repetă prin eliminarea Sfinților Nevinovați. Ajută-ne să recunoaștem slăbiciunile și omisiunile care ne fac complici ai culturii morții.

Prin mijlocirea Mariei, Maica Ta și Maica noastră, dăruiește-ne curajul de a fi, urmându-Te pe Tine, semne de contradicție pentru a vesti și a mărturisi adevărul, darul vieții Tale pentru viețile noastre.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire