pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA A XIII-A
COBORÂREA DE PE CRUCE
(Mc 15, 39; Lc 23, 47)

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

Pe măsură ce se apropia de Calvar, Centurionul își punea întrebări. El a trebuit totuși să aștepte ca "justiția" să se împlinească pentru ca adevărul să-i sară în ochi. Un adevăr, să spunem, pe două niveluri. Înainte de toate, adevărul privind un fapt: el colaborase foarte puțin la nedreapta condamnare. În al doilea rând, adevărul în ordinea credinței: "Centurionul - scrie evanghelistul Luca - văzând cele ce s-au făcut, a slăvit pe Dumnezeu, zicând: "Cu adevărat, Omul Acesta drept a fost!" (Lc 23, 47).

În privința călăilor, îi mai aștepta un ultim fapt: "Unul dintre ostași cu sulița a împuns coasta Lui și îndată a ieșit sânge și apă" (In 19, 34). Acești păgâni au făcut să se reverse astfel, din inima lui Isus, apa vie a botezului, care ne face pentru totdeauna fii ai lui Dumnezeu, și sângele pe care îl primim în Euharistie și care le dăruie tărie pelerinilor veșniciei. Apa aceasta și sângele acesta, vărsate pentru mântuirea lumii, sunt semnele Noului Legământ dintre Cer și Pământ pecetluit de Isus pe Golgota.

Rugăciune

Doamne, Tu ne-ai făcut părtași morții tale pentru ca să înviem. Îți mulțumim, Doamne, pentru harul botezului nostru. Îți mulțumim pentru toți tații și pentru toate mamele care le transmit copiilor viața în plinătatea ei. Ajută-ne să "ne dezbrăcăm de omul cel vechi, dimpreună cu faptele lui, și (să ne îmbrăcăm) cu cel nou, care se înnoiește, spre deplină cunoștință, după chipul Celui ce l-a zidit" (Col 3, 9-10).

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...

Stabat Mater...
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire