pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA A XIV-A
ISUS ÎNVIAT ÎI APARE MARIEI MAGDALENA
(In 20, 1-2)

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

Evenimentul cel mai important al istoriei lumii se împlinește în desăvârșită discreție: "Magnalia Dei", "marile Opere ale lui Dumnezeu".

În zorii zilei de Paști, la răsăritul soarelui, mormântul este deschis și gol: El a înviat! Oameni, nu vă fie frică, nu vă mai temeți! Moartea, răul și păcatul au fost înfrânte! Alleluia!

Maria Magdalena s-a îndreptat spre mormânt. Ea nu vede nimic, nu înțelege, plânge. Observați gingășia lui Isus: El îi așează înainte doi îngeri, adică doi mesageri divini. Sunt îmbrăcați în straie albe, semn că se află acolo pentru a dezvălui Vestea cea Bună la care ea nu îndrăznește să se gândească: Isus este viu. Isus însuși o cheamă pe nume și o trimite să le spună ucenicilor: "L-am văzut pe Domnul, mi-a vorbit".

Și astfel, această femeie devine, grație credinței ei, primul martor al Învierii. Ei îi este încredințată misiunea imediată de a merge să retrezească credința și curajul Apostolilor, care se retrăseseră în clandestinitate.

Rugăciune

Doamne, noi ne recunoaștem în trista experiență a păcatului, dar sperăm în iertarea ta. Păcate împotriva vieții; păcate împotriva iubirii; păcate împotriva adevărului, respins în numele libertății.

Ajută-ne, Doamne, să avem încredere în milostivirea Ta și să aflăm în Sacramentul Pocăinței, sacrament al împăcării, drumul care ne conduce din nou la Tine. Arată-ne, Doamne, că disperarea nu are loc în inima Creștinului. Doamne, Cel care ai înviat, îngăduie-ne darul vindecării pe care l-ai oferit Mariei Magdalena. Dă-ne mai ales o privire nouă, o privire de copil pentru ca, după ce te-am recunoscut în grădina Bisericii tale, înviat, să putem porni din nou pe căile lumii cu reînnoit entuziasm pentru a vesti Evanghelia Vieții.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire