pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA I
CINA CEA DE TAINĂ

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

La nunta din Caana (In 22, 1-2) Isus s-a făcut prezent în făgăduința reciprocă a noilor soți. Instituția naturală a căsătoriei strălucește cu o lumină nouă.

Dar taina căsătoriei a apărut în întreaga sa dimensiune mântuitoare în lumina Cinei de taină. Căsătoria este un drum de sfințenie pentru că este chemată să exprime noul legământ dintre Dumnezeu și umanitate, pecetluit la instituirea Euharistiei (Mt 26, 17-35). Astfel, Euharistia se înfățișează ca sacramentul familiilor.

Înainte de a porni în noapte, spre agonia din grădina Getsemani, Isus ne încredințează testamentul său spiritual, cuprins în câteva cuvinte arzătoare: "Iubiți-vă unii pe alții așa cum v-am iubit eu" (In 13, 34). Iubiți-vă atât de mult încât să iertați, încât să vă reîmpăcați. Căminele familiilor noastre să mărturisească forța acestei iubiri. Nu vom avea parte de iertare dacă iubim greșelnic, căci inima noastră e invitată a iubi cu însăși iubirea Inimii lui Isus!

Rugăciune

Doamne, Isuse, îți aducem mulțumire pentru darul Trupului tău și al Sângelui tău. Inima noastră îți este din plin recunoscătoare pentru perpetua ta dăruire pe care ai instituit-o la Cina cea de taină. Fă ca familiile noastre să fie școală de generozitate. Ajută-ne să putem primi Cuvântul tău dulce și puternic, iertarea ta care ne avântă pașii din nou pe drumul nostru, Pâinea și Vinul consacrate care ne înnoiesc dorul pentru ora venirii tale.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire