pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA A IV-A
ISUS PRIMEȘTE CRUCEA
(Mt 27, 27-32)

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

Crucea pe care Isus a luat-o în spate este îngreunată de toate păcatele lumii. Sunt nedreptățile sociale, prăpastia scandaloasă între săraci și bogați, foamea, șomajul, bolile, mizeria, ignoranța, violența. Isus vede suferința celor mici, care mor la vârstă fragedă. Vede că oamenii măsoară valoarea semenilor prin profitul pe care îl pot dobândi, prin plăcerea pe care o pot obține, ca și cum bărbații și femeile ar fi niște mărfuri.

Numeroase sunt păcatele care rănesc în mod specific familia: gelozia, neînțelegerile, egoismul, disprețul față de celălalt, adulterul, lipsa de respect față de sexualitate, refuzul vieții zămislite în sânul mamei. Mai mult, indiferența față de copii, lipsa de responsabilitate față de educarea lor, părăsirea căminului conjugal, singurătatea căreia copiii își abandonează proprii părinți, acceptarea fără nici o remușcare a eutanasiei pentru cei ce le-au dăruit viața.

Rugăciune

Doamne, Tu ai îngăduit să fii strivit sub povara Crucii, povara păcatelor lumii. Ajută-ne să înțelegem cât de mult contribuie lipsa noastră de responsabilitate la nedreptățile și la multiplele violențe care lovesc societatea și familia. Învață-ne să le înfruntăm, să le denunțăm curajos și să le remediem.

Luminează-i pe conducătorii noștri și dăruiește-le puterea și curajul de a nu reduce căsătoria la un simplu "pact" și familia la o simplă formă de conviețuire printre atâtea altele. Ajută-i să redescopere familia ca celulă fundamentală a oricărui tip de societate umană. Ajută-i să se străduiască să creeze condițiile care să le permită soților să-și exercite în libertate, fără constrângeri, responsabilitatea de părinți în transmiterea vieții și educarea propriilor copii.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire