pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA A VI-A
ISUS ÎȘI ÎNTÂLNEȘTE MAMA

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

Simeon îi spusese: "Și prin sufletul tău va trece sabie" (Lc 2, 35), iar Maria știa că ceasul Fiului său va fi pentru ea ceasul încercării credinței. Măreția Mariei constă în acel "da" cu care a răspuns voinței lui Dumnezeu, din credința cea mai adâncă și mai puternică.

Maria îi oferă Tatălui ceea ce are mai de preț, i-l oferă pe Isus, binecuvântatul rod al trupului ei, pe care l-a hrănit, l-a legănat, l-a oferit la Templu, l-a căutat printre cărturari și care este și acela pe care ea îl oferă lumii.

Rugăciune

Stăpâna noastră, ni se întâmplă deseori să nu știm ce se cuvine să rostim în fața suferinței. Ce i se poate spune unei mame după ce și-a pierdut copilul? Unei soții al cărei soț va rămâne paralizat pentru totdeauna? Cum ne putem adresa unui bolnav în stadiu terminal? Ce îi putem spune unui bătrân care nu mai primește vizita fiilor săi? Tu însăți, ce i-ai putut spune Fiului tău? Învață-ne să fim alături de cel ce suferă pentru a-i împărtăși durerea, pentru a-i spune că nu e singur atunci când își duce crucea, pentru a-i spune că încercarea nu-i atinge cu nimic demnitatea, ci dimpotrivă, că e de preț în ochii lui Dumnezeu.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire