pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea Sfintei Crucii pentru familii
achizitionare: 07.11.2003; sursa: Editura Arhiepiscopia Romano-Catolică București

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior STAȚIUNEA A VII-A
ISUS CADE SUB POVARA CRUCII

Ne închinăm ție, Isuse Cristoase, și te binecuvântăm,
Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea

Meditație

Crucea este apăsătoare, stingheritoare, plină de asperități. Acestea sunt sarcasmul, injuriile, frustrările. Dar mai sunt și îngrozitoarele singurătăți, trădarea, părăsirea de către toți, meschinătatea și răutatea inimii umane. Isus nu mai îndură și se prăbușește sub povara Crucii.

La crearea lumii oamenii au fost privilegiați: au fost făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, înzestrați cu inteligență și cu voință liberă, dar și cu o inimă pentru a iubi și a fi iubiți. Însă oamenii și-au întrebuințat priceperea pentru a-i exploata pe ceilalți. Și-au lăsat deoparte inteligența pentru a-și urma instinctul. Au preferat ușurătatea minciunii față de exigența adevărului. Astfel, ei admit fără să se înfioare, cele aproximativ cincizeci de milioane de avorturi care se practică în fiecare an, sterilizarea forțată a celor săraci și a handicapaților, eutanasia bătrânilor și a bolnavilor și alte practici ale morții.

Pentru Inima lui Isus lemnul supliciului său este puțin lucru față de păcatele lumii.

Rugăciune

Doamne, așează în inimile noastre exigența adevărului. Fă-ne capabili să uităm amorul propriu și liniștea personală, pentru a ne consacra slujirii tale, prin slujirea celorlalți.

Fă să înceteze scandalul ce permite ca prea multe persoane să moară fără a trezi vreo reacție, din cauza lipsei de hrană și de apă potabilă, sau din cauza bolilor sărăciei.

Învață societatea noastră să se întrebe cu onestitate asupra propriei responsabilități față de răspândirea sidei. Dăruiește-ne cuvintele potrivite pentru a-i mângâia pe cei ce suferă de răul acesta.

Învață-ne, de asemenea, să ne asumăm responsabilitatea pentru sinuciderea tinerilor. Și aceștia sunt victime ale culturii morții. Sunt răniți de dezbinarea din familiile lor, suferă datorită absenței fizice și morale a părinților, sunt lipsiți de apărare în fața ademenirilor mass mediei. Dăruiește-ne o inimă dispusă să asculte și fă ca în comunitățile noastre toți aceștia să găsească lumina speranței și eficiența inventivă a iubirii.

Ajută-ne să transformăm această lume necruțătoare, în care nu e loc pentru cei slabi pentru că sunt prea mulți și de aceea sunt împiedicați să se nască și să trăiască.

Vino, Doamne Isuse!
Pater Noster...
Stabat Mater...
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire