pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprins

CUVÂNTUL EPISCOPULUI

"... la Tine cădem, Bunule, și cântare îngerească strigăm Ție" - cu aceste cuvinte începem fiecare zi, cu această rugăciune oferim Domnului tot ce se va întâmpla în ziua pe care o avem în față, convinși de ajutorul cel de sus.

În rugăciune reuniți, în rugăciune îngenunchiați, dăruim și primim. Rugăciunea ne pregătește pentru a-L primi pe El în fiecare zi, în fiecare moment al vieții noastre și, tot rugăciunea, ne ajută să dăruim din Darul primit, să dăruim Iubirea

Vă binecuvântez pe toți cei reuniți în rugăciune în așteptarea Crăciunului, în așteptarea venirii lui Isus în viața proprie.

+ Virgil Bercea

Ce trebuie făcut

Itinerariul pentru rugăciunea în familie este compus din această broșură și de patru lumânări, câte una pentru fiecare săptămână. Propunerea noastră este aceea de a se spune rugăciunea înainte de prânz sau înainte de cină, atunci când toți membrii familiei sunt împreună. Adunați în jurul mesei, se aprinde o lumânare, în timpul unei săptămâni se aprinde aceeași lumânare; acesta este gestul care spune că a început rugăciunea: lumina indică o prezență invizibilă, dar reală, oaspetele atât așteptat de noi, Isus, care este mereu prezent atunci când doi sau trei sunt adunați în numele lui. Lumânarea aprinsă va fi pusă în mijlocul mesei în așa fel încât toți să o poată vedea cum arde și, împreună, vor face semnul crucii, se va citi pericopa evanghelică și meditația care urmează (reflecția), rugăciunea "Tatăl nostru" și încheierea.

Mulțumim pr. Olimpiu Todorean care a tradus și adaptat aceste texte, și care le-a oferit pentru folosire tuturor.


Parohia "Sfântul Gheorghe", Oradea

Broșura de față este o traducere și adaptare după broșura Il dialogo della preghiera, editată de Dieceza de Bergamo, Italia.

Traducerea și adaptarea: pr. Olimpiu Todorean Corectura: Otilia Bălaș
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire