pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprins Joi, 1 decembrie 2005

În numele Tatălui și al Fiului,
și al Spiritului Sfânt. Amin.

Din Evanghelia lui Marcu

"Luați aminte, privegheați și vă rugați, că nu știți când va fi acea vreme. Este ca un om care a plecat în altă țară și, lăsându-și casa, a dat puterea în mâna slugilor, dând fiecăruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit să vegheze. Vegheați, dar, că nu știți când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopții, sau la cântatul cocoșilor, sau dimineața. Ca nu cumva, venind fără veste, să vă afle pe voi dormind. Iar ceea ce zic vouă, zic tuturor: Privegheați!" (XIII, 33-37)

Reflectăm

Această toamnă târzie se confundă de-acum cu iarna, zilele fiind din ce în ce mai scurte. Chiar și inima cunoaște anotimpuri întunecate, vremuri în care drumul nostru este dezorientat și ne lăsăm atrași de glasul ispitei, al fricii, al lipsei de încredere și ne îndreptăm spre străzi greșite care nu duc la Dumnezeu, ci ne îndepărtează de lumina Sa.

Ce căutăm, unde mergem?

Iată, din cenușiul acestor zile,urcă strigătul poporului disperat: "Fă să strălucească asupra noastră chipul tău și mântuiește-ne, Doamne".

Răspunsul Domnului nu va întârzia să apară și ne invită să veghem pentru că, cu toate rătăcirile noastre, mântuirea nu este departe de noi.

Tatăl nostru...
Te iubesc.
Isuse, te iubesc, pentru că ai intrat în viața mea, mai mult decât aerul în plămâni, mai mult decât sânge în venele mele. Ai intrat acolo unde nimeni nu putea să intre... În fiecare zi ți-am vorbit, la fiecare oră te-am privit și de pe chipul tău am citit răspunsul, în cuvintele tale - explicația, în iubirea ta - soluția. (Chiara Lubich)

Propunere practică
Voi privi în ochii celor pe care îi întâlnesc încercând să-l descopăr pe Isus.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ție. Amin.

Lăudat să fie Isus Cristos!
În veci amin!

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire