pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Luni, 19 decembrie 2005

În numele Tatălui și al Fiului,
și al Spiritului Sfânt. Amin.

Din Evanghelia lui Luca

"Era în zilele lui Irod, regele Iudeii, un preot cu numele Zaharia din ceata preoțească a lui Abia, iar femeia lui era din fiicele lui Aaron și se numea Elisabeta. Și erau amândoi drepți înaintea lui Dumnezeu, umblând fără prihană în toate poruncile și rânduielile Domnului. Dar nu aveau nici un copil, deoarece Elisabeta era stearpă și amândoi erau înaintați în zilele lor. Și, pe când Zaharia slujea înaintea lui Dumnezeu, în rândul săptămânii sale, a ieșit la sorți, după obiceiul preoției, să tămâieze intrând în templul Domnului. Iar toată mulțimea poporului, în ceasul tămâierii, era afară și se ruga. Și i s-a arătat îngerul Domnului, stând de-a dreapta altarului tămâierii. Și văzându-l, Zaharia s-a tulburat și frică a căzut peste el. Iar îngerul a zis către el: Nu te teme, Zaharia, pentru că rugăciunea ta a fost ascultată și Elisabeta, femeia ta, îți va naște un fiu și-l vei numi Ioan. (...) Și a zis Zaharia către înger: După ce voi cunoaște aceasta? Căci eu sunt bătrân și femeia mea înaintată în zilele ei. Și îngerul, răspunzând, i-a zis: Eu sunt Gavril, cel ce stă înaintea lui Dumnezeu. Și am fost trimis să grăiesc către tine și să-ți binevestesc acestea. Și iată vei fi mut și nu vei putea să vorbești până în ziua când vor fi acestea, pentru că n-ai crezut în cuvintele mele, care se vor împlini la timpul lor." (I, 5-20)

Reflectăm

Erau fără copii pentru că Elisabeta nu putea să aibă, și amândoi erau "prea bătrâni", se aflau într-o condiție care îi făcea de "rușine înaintea tuturor". Dar iată că Domnul îi anunță lui Zaharia, proiectele Sale pentru viața lor, proiecte atât de mari încât îi face să fie suspicioși. Nimeni nu trebuie să se simtă mai puțin important în ochii Tatălui. Noi locuim în inima Lui și El are un proiect pe care îl putem descoperi și în normalitatea zilelor noastre. Dacă deschidem inima și credem cuvintelor Sale, vom putea exclama. "Iată ce a făcut Domnul pentru mine!"

Tatăl nostru...
Cântați
Cântați, prieteni ai lui Dumnezeu,
cântați cu bucurie numele lui,
fără să vă opriți.

Infinită este bunătatea lui Dumnezeu:
cine poate să se măsoare cu El?
Și totuși, s-a făcut aproapele
și a trăit viața omenească.

Domnul are grijă de sărac,
ascultă plânsul păcătosului,
transformă tristețea lor
în bucuria unei sărbători regești.

Propunere practică
Îi mulțumesc Domnului pentru persoanele pe care mi le scoate în cale.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ție. Amin.

Lăudat să fie Isus Cristos!
În veci amin!
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire