pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Vineri, 23 decembrie 2005

În numele Tatălui și al Fiului,
și al Spiritului Sfânt. Amin.

Din Evanghelia lui Luca

"Și după ce s-a împlinit vremea să nască, Elisabeta a născut un fiu. Și au auzit vecinii și rudele ei că Domnul a mărit mila Sa față de ea și se bucurau împreună cu ea. Iar când a fost în ziua a opta, au venit să taie împrejur pruncul și-l numeau Zaharia, după numele tatălui său. Și răspunzând, mama lui a zis: Nu! Ci se va chema Ioan. Și au zis către ea: Nimeni din rudenia ta nu se cheamă cu numele acesta. Și au făcut semn tatălui său cum ar vrea el să fie numit. Și cerând o tăbliță, el a scris, zicând: Ioan este numele lui. Și toți s-au mirat. Și îndată i s-a deschis gura și limba și vorbea, binecuvântând pe Dumnezeu. Și frica i-a cuprins pe toți care locuiau împrejurul lor; și în tot ținutul muntos al Iudeii s-au vestit toate aceste cuvinte. Și toți care le auzeau, le puneau la inimă, zicând: Ce va fi, oare, acest copil? Căci mâna Domnului era cu el." (I, 57-66)

Reflectăm

După acel da al Mariei, da-ul Elisabetei și a lui Zaharia deschide viața lor acțiunii lui Dumnezeu. Existența lor se schimbă, lamentarea lor se transformă în cântec de bucurie; prezența lui Dumnezeu îi transformă foarte mult. Cu adevărat, căile Domnului sunt pline de noutate.

Tatăl nostru...
Vino, Doamne, în viața mea. Aștept cu calm venirea ta, lumina Ta, mesajul Tău, iubirea Ta. Vino, mai înainte de toate, cu Spiritul Sfânt și fă-mi inima disponibilă pentru Tine.

Propunere practică
Voi scrie felicitări celor care în aceste zile de sărbătoare sunt singuri sau se află în dificultate.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ție. Amin.

Lăudat să fie Isus Cristos!
În veci amin!
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire