pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Sâmbătă, 3 decembrie 2005

În numele Tatălui și al Fiului,
și al Spiritului Sfânt. Amin.

Din Evanghelia lui Luca

"În acest ceas, El S-a bucurat în Spiritul Sfânt și a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și de cei pricepuți și le-ai descoperit pruncilor. Așa, Părinte, căci așa a fost înaintea Ta bunăvoința Ta. Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște cine este Fiul, decât numai Tatăl și cine este Tatăl, decât numai Fiul și căruia voiește Fiul să-i descopere. Și întorcându-se către ucenici, de o parte a zis: Fericiți sunt ochii care văd cele ce vedeți voi! Căci zic vouă: Mulți prooroci și regi au voit să vadă ceea ce vedeți voi, dar n-au văzut, și să audă ceea ce auziți, dar n-au auzit" (X, 21-24)

Reflectăm

"Câte persoane își cheltuiesc viața în căutarea succesului, al banilor, al puterii; ba chiar și noi adesea ne ostenim pentru ceva ce ni se pare important, uneori atât de vital încât dacă nu ajungem la lucrul acela rămânem cu un gust amar în gură.

Din fericire logica lui Dumnezeu este diferită! El alege pe cei care nu merită și sunt incapabili, pentru a-i încununa de glorie, pe cei mici și fără apărare, cărora să le încredințeze înțelepciune divină. Dacă faima lumii premiază pe puțini și pentru puțin timp, Harul lui Dumnezeu se oferă tuturor și pentru totdeauna".

Tatăl nostru...
Am cerut lui Dumnezeu....
Am cerut lui Dumnezeu bogăția de a poseda totul: m-a făcut sărac, pentru a nu fi egoist.
Am cerut puterea pentru ca oamenii să aibă nevoie de mine: El mi-a dat umilință, pentru ca eu să am nevoie de ei.
Am cerut lui Dumnezeu lucruri pentru a mă putea bucura de viață: mi-a lăsat viața, pentru a putea aprecia toate lucrurile.
Doamne, nu am primit nimic din ceea ce am cerut, dar mi-ai dat tot ceea ce aveam nevoie, aproape împotriva voinței mele.
(Kirk Kilgour)

Propunere practică
Voi încerca, cu umilință, reconcilierea cu cel cu care sunt supărat.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ție. Amin.

Lăudat să fie Isus Cristos!
În veci amin!

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire