pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Duminică, 4 decembrie 2005

În numele Tatălui și al Fiului,
și al Spiritului Sfânt. Amin.

Din Evanghelia lui Matei

"Și, trecând Isus de acolo, a venit lângă Marea Galileii și, suindu-Se în munte, a șezut acolo. Și mulțimi multe au venit la El, având cu ei șchiopi, orbi, muți, ciungi și mulți alții și i-au pus la picioarele Lui, iar El i-a vindecat. Încât mulțimea se minuna văzând pe muți vorbind, pe ciungi sănătoși, pe șchiopi umblând și pe orbi văzând și slăveau pe Dumnezeul lui Israel. Iar Isus, chemând la Sine pe ucenicii Săi, a zis: Milă îmi este de mulțime, că iată sunt trei zile de când așteaptă lângă Mine și n-au ce să mănânce; și să-i slobozesc flămânzi nu voiesc, ca să nu se istovească pe drum. Și ucenicii I-au zis: De unde să avem noi, în pustie, atâtea pâini, cât să săturăm atâta mulțime? Și Isus i-a întrebat: Câte pâini aveți? Ei au răspuns: Șapte și puțini peștișori. Și poruncind mulțimii să șadă jos pe pământ, a luat cele șapte pâini și peștii și, mulțumind, a frânt și a dat ucenicilor, iar ucenicii mulțimilor. Și au mâncat toți și s-au săturat și au luat șapte coșuri pline, cu rămășițe de fărâmituri" (XV, 29-37)

Reflectăm

"De credința în Dumnezeu cum pot să am dubii?

Dacă, înainte vreme, El ne permitea să vagabondăm pe cărările noastre, să încercăm pierderi interioare, mai apoi a încercat pentru noi o atât de mare compasiune, încât nu poate să nu
ne ridice atunci când cădem,
să ne hrănească atunci când ne este foame,
să satisfacă nevoile inimii noastre,
dincolo de orice speranță."

Tatăl nostru...
Isuse Cristoase, păstor bun, Tu, care te-ai făcut tovarășul nostru pe calea pe care mergem, nu ne lăsa niciodată singuri, pentru că ne vom pierde prin pășuni aride, ne vom pierde prin văi întunecate. Tu continuă să ne aperi de lupi, să ne hrănești cu bucate curate și să ne conduci pe toți la libertate.

Propunere practică
Mă concentrez asupra atâtor miracole pe care Dumnezeu mi le-a dăruit și îi MULȚUMESC.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ție. Amin.

Lăudat să fie Isus Cristos!
În veci amin!

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire