pregateste pagina pentru tiparire

 
 RUGĂCIUNEA 

Calea rugăciunii în familie. Postul și Crăciunul
achizitionare: 28.11.2003; sursa: Parohia greco-catolica Sf. Gheorghe, Oradea

capitolul urmatorCuprinscapitolul anterior Vineri, 9 decembrie 2005

În numele Tatălui și al Fiului,
și al Spiritului Sfânt. Amin.

Din Evanghelia lui Luca

"Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavril de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Și iată, vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Isus. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. Și va împărăți peste casa lui Iacov în veci și împărăția Lui nu va avea sfârșit. Și a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu știu de bărbat? Și răspunzând, îngerul i-a zis: Spiritul Sfânt se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea și Sfântul care Se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. Și iată, Elisabeta, rudenia ta, a zămislit și ea fiu la bătrânețea ei și aceasta este a șasea lună pentru ea, cea numită stearpă. Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință. Și a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Și îngerul a plecat de la ea." (I, 26-38)

Reflectăm

Nu te teme: frica, precum insuficiența și falimentul, sunt legate de condiția omului încă din vremea lui Adam și, dacă uneori ți se pare că ai greșit totul, este normal. Nu te teme: Tatăl știe cum suntem făcuți, El ne-a creat; și nu poți rămâne prizonierul fricii tale, pentru că Fiul lui Dumnezeu, făcut om pentru tine, nu te poate salva fără tine. Nu te teme: privește la frumusețea Mariei care s-a lăsat umplută de Har, care a ales să fie umbrită de puterea Spiritului Sfânt. Răspunde: "Iată-mă!", deschide viața ta și Domnul va face din tine un miracol de iubire.

Tatăl nostru...
Mama ascultării
Tu ai fost ascultare... pentru aceasta ai putut răspunde "DA" voinței lui Dumnezeu. Cu tine noi voim să ascultăm pe Dumnezeu care vorbește. Dă-ne credința ta pentru a răspunde: "Fie mie după cuvântul Tău". Tu ai fost plină de bucurie... pentru aceasta ai putut să cânți minunățiile lui Dumnezeu. Cu tine vrem și noi să ne bucurăm. Dă-ne speranța ta pentru a descoperi că Dumnezeu împlinește în noi lucruri mari.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt, Treime Sfântă, mărire Ție. Amin.

Lăudat să fie Isus Cristos!
În veci amin!

 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire