pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Sf. Tereza de Lisieux: viața este iubire
Antonio Maria Sicari

achizitionare: 29.07.2003; sursa: Părinții Carmelitani Desculți

Inapoi la cuprins

EU NU MOR, INTRU ÎN VIAȚĂ

"Tereza a avut un incredibil spirit de inovație. În loc să vadă în sfințenie o ascensiune către Cer, în afara pământului, ea considera că Cerul trebuia considerat o continuare a misiunii care ne-a fost încredințată pe pământ. Ea iubea într-adevăr pământul, nu ca pe-un mijloc, ci pentru el însuși, cum face Creatorul. Cuvânt revoluționar, cel al celebrei zicale care începe: Vreau să-mi petrec cerul meu..." (Merezkovskji).

Eu nu mor, intru în viață.

(Scrisoarea 244, din 9 iunie 1897)

Simt că misiunea mea va începe: misiunea mea este de a face ca Dumnezeu să fie iubit precum îl iubesc eu, de a da sufletelor micul meu drum. Dacă dorințele mele vor fi îndeplinite, cerul meu va străbate pământul până la sfârșitul lumii. Da, vreau să-mi petrec cerul meu ca să fac bine pe pământ...Nu, n-o să mă pot odihni până la sfârșitul veacului și atât cât vor mai fi suflete care trebuie mântuite.

(Ultimele Convorbiri)

Ceea ce mă atrage către Împărăția Cerurilor este vocea Domnului, este speranța de a-l putea, în sfârșit, iubi așa cum am dorit mereu și gândul că-l voi putea face iubit de o mulțime de suflete care-l vor binecuvânta în veac.

(Scrisoarea 226, din 9 mai 1897)

Curând vom fi pe pământul nostru natal. Curând bucuriile copilăriei noastre, serile de Duminică...totul ne va fi restituit pentru totdeauna... atunci din capul radios al tatălui nostru drag, vom vedea izvorâte unde de lumină și fiecare fir alb de păr al său va fi ca un soare care ne va copleși de bucurie și de fericire.

(Scrisoarea 130, din 23 iulie 1891)

Va trebui ca Domnul să-mi facă toate voințele mele în Cer, pentru că eu niciodată nu am făcut voința mea pe pământ.

(Ultimele Convorbiri)

Ah! știu sigur: toți mă vor iubi...

(Ultimele Convorbiri)

TOTUL ESTE HAR.

(Ultimele Convorbiri)
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire