pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Sf. Tereza de Lisieux: viața este iubire
Antonio Maria Sicari

achizitionare: 29.07.2003; sursa: Părinții Carmelitani Desculți

Inapoi la cuprins

AMINTEȘTE-ȚI: VIAȚA E IUBIRE

Dacă Tu ești nimic, nu uita niciodată că Isus e totul. Aruncă deci micul tău nimic în infinitul său tot, și nu înceta niciodată să te gândești la acest tot pe care trebuie doar să-l iubești.

(Scrisoarea 109, din iulie 1890)

E incredibil cât de mare mi se pare inima mea când mă gândesc la comorile pământului, pentru că toate împreună n-ar putea s-o mulțumească. În schimb, cât de mică mi se pare inima mea când mă gândesc la Isus! Aș vrea să-l iubesc mult! Să-l iubesc mai mult decât a fost iubit vreodată!

(Scrisoarea 74, din 6 ianuarie 1889)

Isuse al meu te iubesc, iubesc Biserica Maica mea, îmi amintesc că "cel mai mic sentiment de iubire adevărată îi este mai folositoare decât toate celelalte opere puse la un loc".

(Manuscrisul B)

O Isuse al meu, poate îmi fac iluzii, dar nu cred că tu poți umple de iubire un suflet mai mult decât l-ai umplut pe-al meu... Într-o zi, în cer, dacă voi vedea că ai iubit pe cineva mai mult decât pe mine, mă voi bucura, pentru că acele suflete merită iubirea ta mai mult decât mine; dar aici jos nu pot să concep o imensitate de iubire mai mare decât cea pe care ai vrut să mi-o dăruiești gratuit, fără ca eu să fi avut vreun merit.

(Manuscrisul C)
 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire