pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Fericita Juana María Condesa Lluch (1862-1916)

Juana Maria Condesa Lluch s-a născut la Valencia (Spania) la 30 martie 1862, într-o familie creștină cu o bună poziție socio-economică. A primit o îngrijită formare umană și creștină, iar în adolescență și tinerețe și-a consolidat viața creștină, dedicându-se mult devoțiunilor religioase, mai ales devoțiunii către Isus din Preasfântul Sacrament, către Neprihănita Zămislire, către Sfântul Iosif și Sfânta Tereza, devoțiuni care au făcut-o cu timpul să capete o mai mare sensibilitate față de cei nevoiași și să se angajeze mai mult în slujirea lor.

La vârsta de 18 ani s-a dăruit cu totul lui Dumnezeu și aproapelui prin evanghelizare și slujirea femeilor muncitoare, interesându-se de condițiile de viață și de muncă ale tinerelor muncitoare.

În 1884, după câțiva ani de dificultăți și obstacole pe care le-a întâmpinat îndeosebi din partea Arhiepiscopului de atunci din Valencia, Cardinalul Antolín Monescillo, care o considera prea tânără pentru a fonda o Congregație Religioasă, a obținut în sfârșit aprobarea acestuia pentru a deschide o casă care să le primească, să le formeze și să le redea demnitatea acelor femei muncitoare care, datorită procesului tot mai ridicat de industrializare din secolul al XIX-lea, se mutau de la țară la orașe pentru a lucra în fabrici, unde erau considerate simple instrumente de muncă. După câteva luni, în această casă a fost inaugurată o școală pentru fiicele muncitoarelor. În 1892, obține aprobarea diecezană a Institutului ei, care s-a extins cu timpul în diferite zone industriale. În 1895, a depus primele voturi temporare împreună cu primele surori, iar în 1911 a depus voturile solemne.

La 16 ianuarie 1916, Maica Juana Maria Condesa Lluch a murit în faimă de sfințenie.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire