pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Sfântul José María Rubio Peralta (1864-1929)

José María Rubio Peralta s-a născut la Dalías (Almería), la 22 iulie 1864, într-o familie foarte numeroasă. A urmat studiile ecleziastice în Seminarul din Granada și în cel din Madrid. Aici, în 1887, a fost hirotonit preot. Și-a desfășurat activitatea pastorală în parohii din Chinchón și Estremera. A fost profesor în Seminar, notar al Curiei și capelan al călugărițelor bernardine.

În 1906 a intrat în Societatea lui Isus, și a fost trimis să își exercite slujirea pastorală tot în Madrid, unde a rămas până la moartea sa, care a avut loc la Aranjuez la 2 mai 1929.

Format la școala Exercițiilor Spirituale ale Sfântului Ignațiu de Loyola, cu o profundă viață spirituală, alimentată mai ales din iubirea față de Euharistie și din devoțiunea față de Inima lui Isus, s-a dedicat reconcilierii penitenților în confesional, predicării evangheliei într-un mod simplu, grijii pastorale și sociale în locurile cele mai sărace din Madrid și formării laicilor pentru a acționa ca creștini în familie, la locul de muncă și în societate. Pe când era încă în viață a fost numit "apostolul Madridului". A fost beatificat de Papa Ioan Paul al II-lea la 6 octombrie 1985, și canonizat la 4 mai 2003, în timpul vizitei papale în Spania.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire