pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Sfânta Ángela de la Cruz Guerrero González (1846-1932)

Ángela de la Cruz Guerrero González s-a născut la Sevilla, la 30 ianuarie 1846. Încă de mică a trebuit să abandoneze școala pentru a lucra într-un atelier de cizmărie. În 1871, printr-un act privat, i-a promis Domnului să trăiască conform sfaturilor evanghelice.

În experiența ei de rugăciune a văzut o cruce în fața alteia pe care se afla Cristos răstignit, și a primit inspirația de a se răstigni împreună cu El pentru mântuirea sufletelor. Această experiență spirituală a luminat orizontul vieții ei și al Institutului pe care îl va fonda. Ascultând de îndrumătorul ei, a început să scrie un jurnal spiritual în care a descris în detaliu stilul de viață al fiicelor ei. În 1875 a pus bazele Institutului Surorilor Societății Crucii, care se vor distinge prin slujirea lui Dumnezeu în frații cei mai nevoiași, "făcându-se sărace cu ei pentru a-i conduce la Cristos".

Această temă a fost fundamentală pentru viața ei, și pentru spiritualitatea și misiunea Societății Crucii. Admirată de toți și numită de popor "maica săracilor", disprețuind orice glorie umană și căutând umilința deplină, a adormit în Domnul la Sevilla, la vârsta de 86 de ani, la 2 martie 1932. A fost beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea la Sevilla, la 5 noiembrie 1982, și canonizată la 4 mai 2003, în timpul vizitei papale în Spania.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire