pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Fericita Giulia Salzano (1846-1929)

Giulia Salzano s-a născut la Santa Maria Capua Vetere în provincia Caserta, la 13 octombrie 1846, părinții ei fiind Diego, căpitan de lăncieri ai regelui Ferdinand al II-lea al Regatului Napoletan, și Adelaide Valentino.

Orfană de tată la vârsta de patru ani, a fost încredințată pentru formare Surorilor Carității în orfelinatul din cartier, unde a rămas până la vârsta de cincisprezece ani. După ce a obținut diploma de învățătoare, a predat în școala comunală din Casoria, în provincia Napoli, unde s-a transferat cu familia din octombrie 1865. Predarea era împletită cu un interes deosebit pentru catehism și pentru educarea la credință a copiilor, tinerilor și adulților, și cultivând devoțiunea față de Fecioara Maria.

Împreună cu Fericita Caterina Volpicelli a răspândit iubirea și cultul Preasfintei Inimi, trăind motto-ul: "Ad maiorem Cordis Iesu gloriam" (Spre mai marea slavă a Inimii lui Isus). Datorită preocupării ei constante de a face să treacă prin învățătură și mărturie doctrina și viața lui Isus, în 1905 a fondat Congregația Surorile Catehete ale Preasfintei Inimi.

Fericitul Ludovico da Casoria i-a spus odată profetic: "Ai grijă să nu-ți vină ispita de a-i părăsi pe copiii din iubita noastră Casoria, pentru că voința lui Dumnezeu este ca tu să trăiești și să mori în mijlocul lor". Și așa a fost. A murit la 17 mai 1929.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire