pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Fericitul Gaetano Errico (1791-1860)

A fost al treilea dintre cei zece copiii ai lui Pasquale, directorul unei mici fabrici de macaroane, și ai Mariei Marseglia Errico, țesătoare. A fost un copil bun, pios, gata întotdeauna să își ajute părinții. El a simțit chemarea la preoție la vârsta de 14 ani, dar a fost respins de Capucini și de Redemptoriști datorită vârstei sale fragede. De la vârsta de 16 ani a studiat la seminarul diecezan din Napoli, și a fost hirotonit preot la 23 septembrie 1815, în catedrala din Napoli.

Timp de aproape 20 de ani a fost învățător. A fost preot paroh la biserica Sfinții Cosma și Damian. Activitatea sa apostolică s-a desfășurat în patru direcții: vestirea Cuvântului, Sacramentul Reconcilierii, asistența materială și spirituală a bolnavilor, serviciul carității. Era cunoscut pentru auto-impusele austertăți și acte de penitență.

În timpul exercițiilor spirituale din 1818, de la Casa Redemptoriștilor din Pagani, i-a apărut Sf. Alfons Liguori într-o viziune, și i-a spus că Domnul dorește ca Gaetano să construiască o nouă biserică, și să fondeze o nouă Congregație religioasă. Întâmpinând dificultăți din partea localnicilor, doar în 9 decembrie 1830 a consacrat și binecuvântat biserica Fecioarei Îndurerate de la Secondigliano; de atunci această biserică a devenit unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj din Italia.

Lângă biserică a construit o casă mică pentru el și pentru un laic, care îngrijea biserica; acesta a fost începutul Misionarilor Preasfintelor Inimi a lui Isus și a Mariei. Misionarii au primit aprobarea papală din partea Fericitului Papă Pius al IX-lea în 7 august 1846. Gaetano a fost primul Superior General al Misionarilor.

Papa Leon al XIII-lea l-a declarat venerabil în decembrie 1884. Miracolul care a permis beatificarea lui s-a petrecut în ianuarie 1952 în cazul lui Salvatore Cacciappoli, care avea peretele stomacului perforat. Chiar înainte de operația de urgență soția lui a băgat o relicvă a pr. Errico sub pernă, și împreună s-au rugat, cerând mijlocirea acestuia. Starea sănătății lui Salvatore s-a îmbunătățit imediat, și acesta s-a vindecat curând fără intervenție medicală.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire