pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Fericita Maria Romero Meneses (1902-1977)

A fost fiica unui bogat ministru de guvern. Familia ei era înstărită, dar sensibilă la nevoile indigenilor. De la 12 ani a studiat într-un colegiu salezian, și aici a ajuns să cunoască figura lui Don Bosco, figură care a impresionat-o profund. A intrat în Ordinul Salezienilor la vârsta de 21 de ani.

Având o devoțiune deosebită față de Fecioara Maria, în numele Reginei ei a desfășurat o activitate apostolică neobosită, dând viață unor opere sociale grandioase, în special în Costa Rica unde a fost trimisă în 1931. A organizat Fiicele Mariei Ajutorul Creștinilor pentru activitatea cu săracii. A atras mulți tineri și adulți să colaboreze la activitatea ei apostolică. Pentru săraci a obținut asistență medico-farmaceutică gratuită, a organizat cursuri de pregătire profesională pentru fete și femei, cursuri de catehizare și alfabetizare, a pus să se construiască adăposturi pentru familiile lipsite de locuință.

A avut o intensă viață mistică, izvorul forței interioare care făcea ca apostolatul ei să fie atât de eficient. Bucuria ei intimă consta în posibilitatea de a aduce la adevărul evanghelic copiii, săracii, bolnavii și marginalizații, în viața cărora reînflorea pacea și credința. Faima sfințeniei sale a fost demonstrată de durerea asistenților și a colaboratorilor săi după moartea ei; și de înflorirea continuă, prin activitatea acestora, a operelor fondate de ea. A fost declarată venerată la 18 decembrie 2000, de către Papa Ioan Paul al II-lea.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire