pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Fericitul Luigi Variara (1875-1923)

Tatăl său a ajuns la o mai profundă devoțiune față de Biserică după o misiune condusă de Sf. Ioan Bosco. Luigi a studiat la o școală saleziană, ocazie cu care l-a întâlnit pe Ioan Bosco. La 17 august 1891 a intrat în Ordinul Salezian, depunând voturile la 2 octombrie 1892.

În 1894 s-a alăturat misiunii saleziene trimise la coloniile de leproși din Columbia. În această țară a și fost hirotonit preot, la 24 aprilie 1898. A fondat un mic oraș în care să crească copiii leproșilor respinși de societate. A fost directorul spiritual al Asociației Fiicelor Mariei. În 1905 a fondat Fiicele Preasfintelor Inimi ale lui Isus și Maria în Columbia, o Congregație care includea fiicele leproșilor, fete care se simțeau atrase de viața călugărească, dar întâmpinau dificultăți în a fi acceptate de alte ordine.

Ultima perioadă a vieții lui a fost una de suferințe și neînțelegeri pentru generosul misionar. A fost constrâns să plece din Agua de Dios; din ascultare a mers în diferite locuri precum Mosquera, Contratacion, Bogota, Barranquilla. În 1921 a fost trasferat la Tariba, un orășel venezuelean de la granița Columbiei. Aici sănătatea a început să i se șubrezească, și singurul lucru care îl ajuta să meargă mai departe erau orele petrecute în fața Euharistiei, în rugăciune. A murit în 1923 la Cucuta, la vârsta de 49 de ani, după 24 de ani de preoție. În 1932 osemintele i-au fost trasportate în Capela Fiicelor sale din Agua de Dios, unde se află și acum.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire