pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Fericitul Kamen Vicev (1893-1952)
preot asumpționist

Petâr Vicev s-a născut în Bulgaria - în satul Strem, Dieceza de Tracia, Regiunea Burgas - în 23 mai 1893, din părinți ortodocși. Pe data de 8 septembrie 1910 a intrat ca aspirant în Congregația Asumpționiștilor, în micul oraș Gemp, de lângă Luven, în Belgia. În acea perioadă și-a luat numele de Kamen, sub care este cunoscut. În 1912, și-a început studiile teologice în orașul Luven, unde a studiat până în vara lui 1918. A fost numit profesor la colegiul "Sf. Augustin" din Plovdiv, iar mai târziu la micuțul seminar Kum-Kapu din Istanbul. În acest oraș, la data de 22 decembrie 1921, a fost hirotonit preot de rit oriental.

După ce și-a susținut doctoratul în teologie la Universitatea din Strasbourg, în 1930, a fost numit profesor de filosofie la colegiul "Sf. Augustin" din Plovdiv. Curând a fost invitat să conferențieze pe teme privind tineretul și viața publică. A fost colaborator la ziarul "Veritas" și la revista "Studii bizantine".

Pe data de 4 iulie 1952 a fost arestat de către miliția comunistă și denunțat ca fiind șef al spionajului catolic care acționează împotriva siguranței statului. Nu s-a mai știut nimic despre el până la data de 20 septembrie 1952, când ziarele au publicat pe primele pagini actul de denunțare a 40 de persoane acuzate de spionaj împotriva puterii publice și în favoarea serviciilor secrete franceze și a Vaticanului. Părintele Kamen Vicev era inclus în listă ca prim organizator al acestor acțiuni de spionaj.

www.vatican.va


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire