pregateste pagina pentru tiparire

 
 SFINȚII 

Viețile sfinților
sursa: www.catholica.ro

Sfântul Leonardo Murialdo (1828-?)
18 mai (calendarul latin)

Sfântul Leonardo Murialdo s-a născut la Torino în 1828 într-o familie bogată material și spiritual; moare în același oraș în anul 1900. La vârsta de 17 ani, după o experiență de abandonare lui Dumnezeu, decide să devină preot și este hirotonit în 1851. Anul următor s-a laureat în teologie la Universitatea din Torino.

Însuflețit de o vie sensibilitate apostolică pentru copiii nevoiași, cărora le dedicase primii ani de preoție, în 1866, Sf. Leonardo Murialdo acceptă numirea ca Rector la Collegio Artigianelli din Torino, o instituție creată pentru educarea creștină și pregătirea profesională a tinerilor săraci, orfani și abandonați. El a trăit aproape de acești copii ca prieten, frate și tată și cu acea dragoste necondiționată în a-și dărui viața pentru frați, după exemplul lui Cristos.

Deschis semnelor timpului, Sf. Leonardo Murialdo lărgește apostolatul său și în domeniul social. Instituie și promovează anumite organisme pentru formarea unei societăți creștine. În mod deosebit s-a preocupat prin multe inițiative de situația celor care lucrau. Om de intensă rugăciune și mortificare a trăit în umilință misiunea sa, acceptând încercările și dificultățile cu o autentică credință.

Centrul sfințeniei și al apostolatului său este certitudinea iubirii milostive și blânde a lui Dumnezeu față de om. Această convingere se materializează în Sf. Leonardo Murialdo printr-o abandonare încrezătoare în Divina Providență și implicare în căutarea cu seriozitate și împlinirea cu bucurie a voinței lui Dumnezeu, care reprezintă mereu un proiect în favoarea binelui omului.

adaptare după Viața de credință, Ed. Elisavaros


 

 

 

© 2003-2007 - ProFamilia.ro - sit recomandat de Conferinta Episcopilor Catolici din Romania
situl include materiale cu diverse drepturi de autor: va rugam să le respectati
navigarea pe acest sit presupune acordul cu conditiile de folosire