„Ei aduc roade și la bătrânețe” (Ps 92,15)

În întreaga lume, pe 24 iulie, va fi sărbătorită cea de-a doua ediție a Zilei mondiale a bunicilor și a persoanelor vârstnice. Tema propusă spre reflecție în 2022 este: “Ei aduc roade și la bătrânețe”. Duminică, 24 iulie, când papa Francisc își începe călătoria apostolică în Canada, cardinalul De Donatis va prezida Sfânta Liturghie în bazilica vaticană, cu începere de la ora 10.

„Dragilor!

Versetul din psalmul 92 „ei aduc roade și la bătrânețe” (v. 15) este o veste bună, o adevărată „evanghelie”, pe care cu ocazia celei de-a doua Zi Mondiale a Bunicilor și Bătrânilor putem s-o vestim lumii. Ea merge împotriva curentului la ceea ce lumea crede despre această vârstă a vieții; „…

Fragment din mesajul Sfântului Părinte

„Mă duc să vă pregătesc un loc” (cf. In 14,2). Bătrâneţea, timp proiectat spre împlinire

Aici, pe pământ, se demarează procesul „noviciatului” nostru: suntem învăţăcei ai vieţii, care – printre mii de dificultăţi – învaţă să aprecieze darul lui Dumnezeu, onorând responsabilitatea de a-l împărtăşi şi de a-l face să rodească pentru toţi. Timpul vieţii pe pământ este harul acestei treceri. Aroganţa de a opri timpul – a voi tinereţea veşnică, bunăstarea nelimitată, puterea absolută – nu este numai imposibilă, este delirantă.

Citește mai mult »

Omilia Papei Francisc la Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătorii bunicilor lui Isus

În Evanghelia pe care am ascultat-o, Isus le spune discipolilor că sunt fericiţi pentru că pot să vadă şi să asculte ceea ce atâţia profeţi şi drepţi au putut doar să dorească (cf. Mt 13,16-17). De fapt, mulţi au crezut în promisiunea lui Dumnezeu cu privire la venirea lui Mesia, i-au pregătit calea, au vestit venirea lui. Însă, acum când Mesia a venit, cei care pot să-l vadă şi să-l asculte sunt chemaţi să-l primească sau să-l vestească.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România
profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2022 | Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.