Mână în mână, noi doi cu Dumnezeu!

Sf. Liturghie de deschidere a Săptămânii Căsătoriei a fost celebrată sâmbătă, 5 februarie începând cu ora 17.00 în biserica Sfânta Tereza de Lisieux din Arad-Șega cu participarea unui grup numeros de familii de pe teritoriul Arhidiaconatului de Mureș. Familiile și credincioși au sosit din mai multe parohii ale județului Arad: Pecica, Zimandu Nou, Dorobanți, Iratoș, Arad-Grădiște, Arad-Cetate, Aradgai, Aradu Nou și Arad-Șega.
Celebrantul principal al Sf. Liturghii a fost Pr. paroh Árpád Király, arhidiacon. Au concelebrat Pr. Damian Kalapiš, paroh din Arad-Grădiște și Pr. Zoltán György, paroh din Iratoș.
În omilia sa Pr. paroh Árpád Király a subliniat exemplul Sfântului Iosif care a îndrăznit să spună DA voinței lui Dumnezeu și ne-a îndrumat și pe noi, cei prezenți, să spunem Da la darurile, provocările și încercările vieții conjugale.
După Sfânta Împărtășanie a avut loc mărturia video a familiei Piklor din Curtici. Ei au comparat căsnicia lor cu o floare crescută în ghiveci, care pare perfectă de la distanță, dar privind de aproape se pot observa și unele inperfecțiuni. În primii ani ai căsătoriei și-au descoperit reciproc defectele și au învățat să-și ceară iertare sincer unul de la celălalt. În cazul lor unul dintre cele mai importante lucruri este că fac totul împreună de la cumpărături până la treburile casei. În viața de zi cu zi exemplul lui Isus le dă putere și, în orice situație încearcă să-L vadă pe Dumnezeu unul în celălalt și în oamenii din jur.
În urma mărturiei, Sr. Tari M. Böbe, soră mariană de Schönstatt a prezentat programele Săptămânii Căsătoriei. La încheierea Sf. Liturghii, familiile prezente au primit individual binecuvântarea.
După Sf. Liturghie, în curtea bisericii a avut loc o agapă cu ceai cald și prăjituri, unde familiile participante au putut discuta mai departe.

Sursa: www.gerhardus.ro

Share:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole din aceiași secțiune ...

Sunt recunoscător…

În săptămâna cuprinsă între 7-14 februarie 2022 în comunitățile Diecezei de Timișoara se desfășoară „Săptămâna Căsătoriei“, o săptămână dedicată promovării valorilor, priorității și sănătății familiei. În acest video soții și soțiile au mărturisit, de ce sunt recunoscători pentru partenerii lor. Sunt recunoscător/recunoscătoare Bunului Dumnezeu pentru soția mea/soțul meu, pentru că…

Citește mai mult »

Calea Cuplurilor căsătorite în bazilica Maria Radna

Dragi cupluri căsătorite și logodnici! Vă invităm cu drag să parcurgeți Calea Cuplurilor căsătorite, care a fost realizată de familiile care aparțin Mișcării Schönstatt, și este expusă aici în bazilică până în data de 28 februarie sub stațiunile Căii Sf. Cruci. Această cale este dedicată tuturor, celor care și-au dat seama că mariajul lor, viața lor …

Citește mai mult »

Să rămânem împreună

Manifestarea intitulată Săptămâna Căsătoriei inițiată de Biroul pentru Pastorația Familiilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara a început în mai multe biserici duminică, 6 februarie cu Sf. Liturghie pentru familii. În cele ce urmează se poate citi relatarea familiei Varga….

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România
profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2022